I am this day

Alla inlägg under juni 2015

Av Ellinor - 22 juni 2015 22:53

Hmm...
Jag har inte vänt på dygnet, men känslan är den samma. Jag hade hoppas på jobb i helgen, men det blev inget. Dygnet går utan att jag märker av tiden utom att ljuset kommer och går. Jag är knappt hungrig, pysslar mest och lyssnar på ljudbok. Det är som sand genom handens fingrar, hur kan det vara. Från och till så skiner solen, men mest är det ändå mulet.
På onsdag börjar sommarens vikariat, tur är det att jag inte börjar med en morgon med denna märkliga känsla.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 21 juni 2015 23:02

En av de mest komplicerade personer som jag möter i bibeltexten är Johannes Döparen, dels så finns där väldigt lite om honom och dels så är parallellerna mellan han och profeterna så tydligt dragna. Johannes Döparen ska alltså förberedda för Kristus ankomst, och antagligen sin egen.
Mina funderingar kring hans funktion som beredare är konflikt fylld, men han skulle också skänka glädje. Det är kanske enkelt att se åt endast ett håll, att bara tänka att kallet att tjäna Gud bara berör en sak. För mig verkar det omöjligt, den uppgift jag har att tjäna Gud berör mer än en sak, det är inte bara ett jobb, det är en hel livstil. I det lilla likväl som det stora, att jag ler så ofta jag bara kan är en del av min tjänst.
Jag har en uppgift att fylla, men det är inte enbart att skriva en uppsats, le eller försöka vara en god medmänniska, det gäller allt de och mycket mer! Samtidigt som jag bereder vägen för mig själv så gör jag det för andra med, men det är inte så att livet sker i ett skedde utan i två. Samtidigt som man bereder vägen så vandra man den med.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 20 juni 2015 23:07

Det råder en anings kaos med virkade "rutor" med alla trådar som ska fästas. Det är något stort som ska skapas av det och passar det inte bra när man fira skapelsens dag?

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 19 juni 2015 23:49

Kanske ett märkligt ämne så här på midsommarafton, men vad passar egentligen bättre? Det är en gåva att kunna känna lycka och glädje, och nu kanske ni tycker jag är knäpp, smärta och sorg. Jag kan inte tänka mig ett liv utan det. Om det är genuit mänskligt, det vet jag inte. Allt jag vet är att det sättet människor känner det är vad som gör att hon skapar regler att leva efter. Det är en grundsten för människans moral och hennes etik. Det är vad som gör en arg när plikten att tala sanning gör att man inte kan skydda en vän, eller när tussentals liv offras för miljontals. Är det överhuvudettaget rättvist?
Vår känsla för att det ska vara rättvis är präglade i våran liv. Ändå lever ett fåtal med mat, rent vatten och tak över huvudet, och massor lever i svält, avsaknad av rent vatten och utan tak över huvudet. Vi behöver inte ta oss mer än till närmaste storstad, knappt ens det för att se att det finns. När vi ser det i vår närhet så blir vi ofta handlingsförlamade, det är lättare att hjälpa långt borta, för vilken brist är det då inte i vårt nära samhälle när vi ser detta? Vi vet att det inte är perfekt, men den sprickan gör oss skräckslagna, det kunde ju vara du eller jag!
Det kallas medmänsklighet, när vi kan sätt in oss i en annan människas situation. Om det är något som gör oss till människor så är det vår förmåga att ta hand om varandra, trotts det gör vi det inte. Vi behöver analysera detta draget hos oss själv.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 18 juni 2015 20:48

Dagen har jag ägnat åt ljudbok och virkning. Ute så har det nästan regnat konstant hela dagen så det har varit inomhus aktivitet som gällt, alltså virkning. Var och hämtade min nya virkbok och och virknålar. Resultatet har blivit några Africa flower. Kanske kan jag få ihop en ny pläd till vintern, jag gör ju detta på restgarn.
Jag tycker det är avkopplande att virka och går det fort så ju roligare särskilt när man kan använda så mycket olika färger.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 17 juni 2015 21:10

Idag kolla jag igenom lite papper från mitt gamla jobb som jag hade innan jag började skolan. Det handlade om etik och bemötande. I denna utbildning som vi fick ta del av så fick vi diplom, vilket inte är ovanligt alls, har några stycken. Detta diplom skulle vi själv skriva våra namn på och sen skulle det gå runt hos varje deltagar som skulle skriva ner det positiva hos dem som diplomet var tillägnad till. Rubriken är ett urval av vad det stod på mitt.
Det var inget oväntat, faktum är att det är det jag ser mig själv som. Skulle nog hävda att det betyder att jag har en övergrippande bra självbild. Dock undrar jag vad som står mellan orden, men det gör jag alltid.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 16 juni 2015 22:47

Jag sitter och hoppas på jobb under midsommar, än har jag inte fått något, men jag har medelat mig tillgänglig. Därför har jag heller inga planer för helgen, men vem vet allt kan ju faktiskt hända.
Viste ni att det är bara sedan 1955 man har firat midsommar stadigt en fredag? Ja, det är sant, innan var midsommarafton alltid den 23 juni och midsommardagen, Johannes Döparens dag, den 24 juni. Johannes Döparens dag är officiellt fortfarande den 24 juni, sex månader innan julafton, dock så firas den alltid under midsommarhelgen oavsett. Det gör skapelsen också. Naturen ligger i fokus under helgen, hela kretsloppet med förnyelse. Jag brukar fundera på hur detta firas på södra halva av jordklotet där det är vinter och som mörkas just nu, där vänder ljuset med midvintersolståndet och Johannes Döparens dag och skapelsen. I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. Jorden var öde och tom, djupet täcktes av mörker och en gudsvind svepte fram över vattnet. {1 Mos 1:1-2}
Där vi tror livet tar slut där börja det, tänk er fågel Fenix som födds ur den askan som följer efter deras föra livslopp. Oneckligen farcinerade, att i den mörkaste natt är ljuset som klarast.
Det goda som jag vill, det gör jag inte, men det onda som jag inte vill, det gör jag. {Rom 7:19}
Paulus har en god poäng, även om jag plockar den ur sin kontext. Det är så lätt att bara flytta med när allt är bra, och även om man skulle hamla på ett dåligt spår så är det inte svårt att byta när ljuset är totalt som sommaren, men på vintern då är det svårt. Allt de lilla som är ljust då bör man ta vara på och vara försiktig med att hamla i fel hjulspår, ändå lyser det billioner stjärnor på vår himmel varje natt året om och ju mörkare natt desto klarare syns dem.
Ja, tankar virvlar i huvudet och är säkert helt obegripliga för utomstående så jag stannar här.

Allt gott,
Ellinor

Ps. Ja, just det det är alltså i 60 år vi har firat midsommar en fredag varje år! Ds.

Av Ellinor - 15 juni 2015 23:45

Jag drömmer om att en dag ha ett hus, inte en vill inne i en tätort, utan ett ordentligt hus. Ett torp skulle kunna fungera med, men jag vill ha något att utvecklas i och med. Alltså ett renoveringsobjekt i den klass att jag i stort kan göra det själv, det ger ett grundläggande krav på vatten och avlopp i alla fall!
När suget efter drömmen blir stort så går jag ut på nätet och kollar. Jag kolla i olika områden, på olika objekt, nära tätort och långt ifrån tätort. Vad kan jag kompromissa med? Vilka är mina egentligen mina krav? Allt detta lär jag mig när jag söker och undersöker.
Allt är än bara en dröm, egentligen flera drömmar. Det handlar om att jag vill ha ett hus som passa mig, ett som uppfyller mina drömmar och som jag kan uppfylla mina drömmar i. Jag längtar, men som de flesta vet så är det även en ekonomisk fråga att köpa något. Så nu gäller det att spara.
Det är inte enbart själva huset som ger en förändring, det är även vad huset ger. Vad ger det då? Möjligheter! Möjligheten att ta upp målning på allvar, möjlighet att samla böcker i bokhyllor, möjligheter att utveckla mina drömmar om trädgård och fler husdjur. Jag skulle ha möjlighet på ett smidigare sätt att utveckla alla mina fritidsintresse. Ni kanske tycker att det är många drömmar som antagligen inte blir sanna? Återigen så vill jag påpeka att det är möjligheter som är den största av mina drömmar. Möjlighet som sådan ligger som en grund i mina drömmar eftersom jag är en mångsysslare som ständigt vill pröva gränser och utvecklas.

Allt gott,
Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund med siktet inställt på examen.
Tar en dag i taget!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards