I am this day

Alla inlägg under juni 2015

Av Ellinor - 14 juni 2015 08:46

Idag ska jag vara gudstjänstvärd i Malmö, det är jag cirka en gång per månad. Vanligtvis går jag på den gudstjänsten med min mamma och syster, men de är i Månsarp och åker hem senare idag. Utöver detta så ska jag hjälpa till vid en konsert i kväll med en av körerna från Hyllie, denna är i Sankt Mikael klockan 18:00, vilket ska bli en ny erfarenhet.
Där emellan vet jag inte än.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 13 juni 2015 21:50

Japp, jag grät, fråga mig inte varför. Tyvärr har dagen varit präglad av tårar av andra anledningar, bland annat läste jag just att Magnus Härestam gått ur tiden. Jag minns honom främst i Fem myror är fler än fyra elefanter som den prydliga och nogranna rollkaraktären, men också från Jepordy som alltid stod på vid nittontiden i mitt barndomshem.
Jag älska bröllop och jag tyckte detta var vackert. Jag har några kollegor som kritiserat valet av musik, fast jag tycker att det passa perfekt. Kan man läsa Höga Visan på ett bröllop så är verkligen inte Fix you fel som sång val och inte heller ett gospelslut. Det ska vara personligt och glädjefyllt, så vad är bättre än att tacka Gud med nått som svänger?!?

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 12 juni 2015 14:59

"-Men jag har inga!" Det är inte bara i Harry Potter & den flammande bägaren som detta kan läsas. Jag tro att de flesta känner igen sig, det är så lätt att säga vad man inte är bra på men sällan tvärt om. Faktum är att det är bra att veta vad man är bra på, det betyder inte att man är självgod och det handlar inte om att man är bättre andra.
En av mina tidigare chefer tyckte jag var bra på datorer, jag tyckte inte jag var något särskilt, jag var och är van att ha andra människor runt om mig som är mycket bättre och det är lite av vad min gentration förväntas kunna. Det är kanske möjligt att mitt intresse för att använda datorn som hjälpmedel är större än hos många andra och det blir då bidragande till att jag blir bättre.
När jag var konfirmandledare så prata vi om självförtroende och självkänsla. Då skulle vi rita av vår hand och skriva olika saker på fingrarna i vår tecknade hand. På ena fingret skulle det stå tre saker man tyckter är bra hos sig, jättesvårt! Hur många över oss på saker, hur många av oss vinner fina priser? Vist kan det vara så att vi har dolda talanger, men känner vi till dem?
Det blir värre, det beror givetvis på hur man ser det, men jag tycker det. På lillfingret skulle man skriva vad man trodde ens vänner uppskattar hos en! Kanske säger detta att jag behöver skaffa mig nya vänner eller så är jag bara ouppmärksam på varför de är mina vänner! Det var utan tveckan svåra att avgöra vad andra tyckte än vad jag själv tyckte. Det positva är att det där med falska vänner är en bristvara, det är ingen som är min vän för att jag är känd eller har miljoner på banken.
Jag antar att lojaliteten är en av de saker som är mina talanger, konstig talang men likväl. Annars känner mig mest som en grå mus, en medelmåtta utan något annat än kunna lite om mycket. Jag är aldrig bäst, där finns alltid någon som är bättre, det är en del av livet. Om jag kan något så beror det helt på att jag har ett intresse av att kunna det, där av har jag klarat (nästan) sju terminer på universitet. När det är något man vill så är det lättare att nå målet och lära sig allt på vägen.
Så vad har du för talanger? Vad är du bra på?

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 10 juni 2015 17:49

Kan väl inte säga att jag är någon direkt balanserad tjej, dels så är jag väldigt tjejig och dels är jag det inte, inget mitt i här inte. Jag är väl lite av allt, ibland vid fel tillfälle, men ibland vid rätt. Det har alltid varit så, jag är mycket mer än vad människor ser och vill se.
Allt detta får mig att tänka på låten Bitch vilken egentligen handlar om att ingen är perfekt och de flesta av oss vill nog inte ha den stämpeln heller. Vist eftersträva vi ofta perfektion, men vill vi verkligen ha det? Dessutom så kan vi ju fråga oss vad det egentligen är. Vad betyder perfekt? Går det att vara perfekt och ändå inte? Med olika definitioner på ordet så är svaret faktiskt ja!
Det är självklart att vi är lite av varje, och det ska vi vara! Lagom är kanske bra när det kommer till mat och dryck, men inget som sak appliceras personer.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 9 juni 2015 22:42

Nu sitter jag på tåget hem efter ha varit i Malmö i några dagar, ska dit på söndag igen. Då är det fullt upp, kyrka två gånger, med förberedelser och allt. Det är roligt! Först mässa som vanligt i Hyllie kyrka, sen är det konsert i St. Mikael med en av körerna, vilken det nu var kommer jag faktiskt inte ihåg just nu.
Fick bekräftelsen på en tidningspremation med pyssel och hantverk i fokus, längtar till första nu, numret kommer! Jag älska ju "gör-det-själv" tycker det är givande! Det är nog väldigt lite jag faktiskt inte skulle kunna tänka mig göra själv, det som är största bromsklossen är tiden, det får inte vara projekt som alldrig blir färdiga, sånt stör bara mig.
Det är lätt att tro att det främst skulle handla om hantverk när jag talar om att "gör-det-själv", men så är det inte. Jag är lite av en idé människa med. Men det kan jag gå in på en annan gång!

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 8 juni 2015 22:12

Jag är inte någon direkt morgon människan, men så här på sommarhalvåret har jag inga problem att komma upp. Det svår är att komma igång, börja ta tag i alla dagens "måsten" som behövs göras. Var på ett serminarium när jag bodde i Jönköping där hon som höll den tyckte att vi skulle tänka om kring dessa "måsten" för att ändra dess tyngdpunkt.
Hon menade att prägla sitt liv med "måsten" bara bidrog till att det blev tungt och tråkigt vilket då kan bidra till att man skjuter upp dem. Istället skulle man tänka "jag vill" och ta bort alla "måsten" i sitt liv. Till exempel "vill jag städa för att jag tycker om att ha rent runt omkring mig" eller "vill jag träna för jag tycker om att var frisk och stark" ni förstår konceptet.
Jag har i flera år försökt få in detta, men det går så där. Allt är en suck, "jag måste städa" och så tänker jag att jag gör det på onsdag istället och gör inget nyttigt vilket jag vill! Mycket sånt i livet. Trotts att jag är en väldigt positiv person så är jag präglad av något som är negativt.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 7 juni 2015 08:46

Det har gått tio år sedan jag stod på trappan till pildammasskolan och gymnasiet MVG (Malmö vård- och hälsogymnasie) och sjöng för full hals, ja, kanske mer skrek, "Fy fan vad jag är bra!". Det är ofattbart faktiskt, satt och räknade på att jag haft lite drygt 10 olika arbetsplatser under den tiden! Hur gick det till? Ja, kan väl säga att jag har haft en del vikariat, jag tro faktiskt att jag var två år på det stället jag varit längst och jag har fortfarnade kontakt med några av de arbetskamraterna jag hade där.
Jag har alltså haft behörighet att jobba som undersköterska i tio år, mesta del har jag arbetat inom äldreomsorgen, men tack vare ett jobb i bemanningstjänst har jag prövat på det mesta en kommun har att erbjuda inom det området. Dessutom så blev det en sommar på sjukhuset med. Som alla jobb så har det sina ljusa stunder och sina mörka stunder, att jobba inom det området kräver styrka att inte ta åt sig av det som är negativ och styrka att inte ge efter för ett negativt grupptryck.
Under dessa tio åren så har jag hittat fler sidor av mig själv och vilka principer jag känner jag kan stå för. Det är inte alltid lätt, och jag har hamlat i konflikter på grund av dem, men det känns för det mesta rätt att kunna stå upp för vad man tro på, även om man ändra åsikt dan där på.
Till skilland från många av mina klasskamrater från gymnasiet så har jag inte fått barn eller gift mig, har faktiskt inte varit nära än. Det finns ju ingen anledning att kasta pärlor åt svin som de säger, men ska jag vara helt ärlig så är det en del räddslor som ställt sig i vägen, både medvetet och omedvetet. Dock har jag gott om syskonbarn och moster/faster är något jag uppskattar att vara!
Ja, det har faktiskt hänt mycket mer under denna tiden, men det kanske kommer någon annan gång.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 6 juni 2015 19:16

Det är väl inget träd än, men vad det växer. Jag talar om den advokadokärna jag gett upp hoppet om, men du springer i väg. Tycker själv den har växt ganska mycket bara på några dagar.
När jag planerade den så gjorde jag de det direkt i vanlig planteringsjord (tror till och med att det var jord jag återanvände) efter ha torkat kärnan först. Sen gjorde jag ett litet växthus kring den med lite gladpack efter sätt till att jorden var fuktig. Idag läste jag att man kan sticka tandpetare i ungefär mittlen av kärnan och låta halva vara i vatten tills både rot och skott syns, men man ska byta vatten varje dag, sen kan man plantera den.
Det krävs två plantor för att få frukt, avokadon är inte självbefruktande. Än har jag bara en, men jag har planer på att driva upp fler.

Allt gott,
Ellinor

Plantan idag.

Platan i torsdags.

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund med siktet inställt på examen.
Tar en dag i taget!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards