I am this day

Senaste inläggen

Av Ellinor - 13 juni 2016 17:42

Hur funkar livet då utan telefon. Ja, det kan man ju undra. För min del går det, kanske för att jag väldigt mycket är en stugsittare. Men jag saknar att kunna lyssna på musik, ljudböcker och podcast var än jag är. Jag saknar att inte kunna ringa samtal som jag vill och jag saknar kameran på mobilen så jag kan dela med mig av min vardag i bilder.
Vad saknar jag inte?
Jag saknar inte jobb-sms med frågan kan du jobba, det saknar jag inte. Jag saknar inte att inte var kontaktbar 24 timmar om dygnet. Det är nog bara det jag inte saknar med mobilen.

Allt detta reflekteraderade jag över när jag satt på tåget in till Hässleholm (allt jag behöver hem finns inte i Perstorp) och lite på tillbakavägen även om jag reflektera över något annat då. När jag kom hem så kollar jag ju först brevlådan, vi har dem vid ingången till trappan. Jag hade kollat den innan jag hemmifrån eftersom jag är så nyfiken av mig och jag vet ungefär när posten kommer så jag visste var jag borde hitta där. Men till min stora chock, och nära på en panikattack, så låg där ett kärleksbrev också. I det stod det lite klyschor, som du har ögon man kan drunkna i och fråga om jag ville gå ut på date någon gång. Detta har aldrig hänt mig förut! Visst, jag har blivit utfråga några gånger och jag har nätdejtat, men aldrig någonsin fått ett sånt brev. Var av nära en panikattack! Känner fortfarande att jag inte riktigt kan andas, särskilt med tanke på att jag inte riktigt vet vem det är även om där stod ett namn och ett nummer.
Eftersom jag alltid försöker vara en så god människa som bara möjligt så skiver jag inte något mer exakt om det, eftersom jag inte vill hänga ut någon. Jag dock avslöja att det inte, om ni nu inte förstått det redan, var från den kille jag hyser intresse för och att jag inte kommer tacka ja till någon date med denna brevskrivare på grund av detta intresse av en annan.

Jaha, det var väl underhållande så det räcker? Nu blir det fotboll i bakgrunden till en bra bok.

Allt gott,
Ellinor

ANNONS
Av Ellinor - 12 juni 2016 21:08

Musiken är en viktig del av mitt liv. En väldigt viktig del av det faktiskt. Har alltid gillat sjunga och dansa. När jag var liten så älska jag studsa om kring i glädjefull dans runt om i vardagsrummet när pappa satte på musik från 50-60-70-talet i en rosa ballerinadräkt! Någonstans i den vevan såg jag Grease för första gången och fick världens förälskelse i musikal, med betoning på förälskelse! Ja, jag uppskatta musikal, tycker det är en fantastiks form av teater, men jag är inte nernördad (i brist på bättre uttryck) i dem.
Så här sitter jag och tittar på en fantastisk liveinspelning av den musikalen, som bonus är han som spelar Danny ännu snyggare än Travolta var på 70-talet. Bra är han med, liksom lyckas med spela tuff och varmhjärtad samtidigt. Det är väldigt snyggt gjort faktiskt med lite ändringar, inga jag har något emot. Ångra verkligen inte att jag har teven på för att se den, även om jag uppenbarligen skriver här samtidigt, men jag är ju kvinna så multitasking ligger i mina gener!

Allt gott,
Ellinor

ANNONS
Av Ellinor - 12 juni 2016 14:58

Den som söker ska finna. Men ibland blir det inte rikt som man tänkt sig. Ibland så tappar man bort sig själv på vägen av olika anledningar. Jag tappade bort mig själv på vägen, jag glömde att jag är bra som jag är, att det jag var (och är) är den grunden jag skulle bygga på. Istället försökte jag vara någon annan, någon som jag trodde att människor förväntade sig att jag skulle vara. Det är inte vägen att bli en bättre människa. För att bli en bättre människa måste man börja med den man är, grunden som finns där med alla dess fel och brister. När man ser dem och erkänner dem, det är då man kan bli bättre. Ingen av oss är perfekt, ingen är fulkomlig, dock är alla lika mycket värda var och en för sig.
Du kan ha tio mynt och tappa bort ett, nog vet du att alla mynten är värda det samma? Saknar du då inte det tionde?
Vårt enskilda värde är oförändligt, medan värdet vi har tillsammans ökar med antalet personer, precis som med myntet. Plösligt blev det borttappade myntet väldigt mycket viktigare. Vi kan inte göra så mycket själv, men tillsammans kan vi göra en märkbar skillnad.

Tre år tillbaka, en reflektion i samma ämne.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 9 juni 2016 11:13

Som jag säkert har berättat flera gånger så är jag tycker jag inte om att städa, detta orsakar då och då kaos (mer) i min tillvaro. Disken samlar sig på hög och jag tycks alltid ha något bättre för mig än ta hand om den eller verkligen se till att här är rent. Ta inte miste, jag uppskattar ett rent hem, eller egentligen ett ordningsamt och rent hem! Dock tycks jag inte kunna ta mig i kragen. Idag är en sån dag. Jag har bestämt att minst ett rum ska bli rent idag, men det är något av en plåga.
Utöver detta så råder ett inredningskaos eftersom jag har hel del grejer som behövs slängas och jag har inte själv möjlighet att köra till tippen (helt ärligt så går det inte att ta en gamal säng på cykeln ner till tippen!) eftersom jag inte har tillgång till bil. Jag ska ändå göra mitt bästa eftersom jag kommer få besök i sommar, så jag vill ju ha lite rent.
Vad gör jag istället då? Jo, jag lägger fokus på mina växter, särskilt balkongen. På det ska jag bjuda på lite bilder. Det är just nu lugnet i mitt liv.

En del av blomsterprakten när jag åkte med den hem, alltså före plantering.

Ny kruka med rabarber och tagetes. Tagetes är bra för att hålla myror borta om de nu mot förmodan skulle nå upp till tredje våningen.

Balkonglådan har ett lila tema bland annat lavendel.

Jag odlar också i det mesta, tusensköna har dock naturen givit mig. Hade sådan i balkonglådan förra året. Annars är det mest ringblommor som är på väg upp. Det är min lilla värld av blommor.
Ska ge mig ut på en cykeltur om en stund, ska bara äta lite.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 6 juni 2016 08:42

Ja, då var det ytterligare en röd dag, lång helg för de flesta. Jag i min tur får mer OB-ersättning eftersom jag jobbar. Har en natt till innan jag går av och därför blir det inte heller något särskilt firande av dagen, men jordgubbar med gädde blir det!
Vill ni fira så kan jag tipsa om Sofieros slottsträdgård i Helsingborg där de inleder sitt firande av 150 årsjubileum, kungaparet ska närvara. Hade jag haft möjlighet så hade jag åkt dit faktiskt.
Nu ska jag strax hoppa i bingen och sova så länge jag bara kan innan jag måste upp igen.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 3 juni 2016 17:14

Två veckor, de hade ingen lånetelefoner kvar, så två veckor utan min mobiltelefon. Jag känner mig faktiskt rätt naken, i brist på bättre ord. Det blir ju inte samma sak som när man glömt telefonen, då vet man i alla fall att man har den och kan se alla eventuella sms och missade samtal när man kommer hem. Dock är ju en mobiltelefon så mycket mer idag! Hur ska jag kunna lyssna på mina ljudböcker när jag går hemifrån? Eller ta coola bilder att lägga upp på Instagram? Eller rent av blogga när jag sitter på tåget till jobb.
En helt ny värld att uppleva, jag som inte ens har en vanlig telefon. Har ändå kvar internet och möjligheten att sms över nätet, så mamma är informerad om att jag inte är kontaktbar via telefonen. Det går ju alltid att hoppas på att repetitionen av telefonen går fortare så jag kan få tillbaka den lite tidigare, mn tills dess så är det mail som gäller.

Kram
Ellinor

Av Ellinor - 28 maj 2016 09:38

Japp, det blev en cykel igår! Som sagt äntligen! Sen blev det en tur till Väla för att köpa en sommarklänning och (lustigt kanske) plastfickor. Hittade en supersnygg klänning, lagom lång och får mig att se helt fantastiskt ut! Ska se om jag kan få upp en bild i morgon.
Jag cyklade hem från Väla till Perstorp med matstopp i Hyllinge. Tyvärr inte alltid de bästa vägarna att cykla på, men jag hann innan rusningstrafiken iaf. När jag närmade mig Perstorp var jag rätt less på att cykla, men tappet kämpade jag vidare. Det blev en tur in i affären för att köpa lite vatten (hade faktiskt inte köpt med mig något, dumt nog) törstig som jag var. När jag klev av cykeln så drabbades jag av en hemskt smärta i mitt ena knä. Har ingen aning om varför och tänkte att det nog behövde högläge. Har dock haft ont, mer eller mindre, sedan dess. Från och till har det väckt mig under natten.
Väl hemma så somnade jag i soffan och när jag vaknade så blev det repris av dopet av HKH prins Oscar.
Klänningen som jag köpte ska jag ha i morgon på vår körs vårkonsert. Det kommer bli bra!
Nu är det strax dags att stiga på den buss som ska ta mig hem till mamma för melodikryss och lite firande av morsdag.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 26 maj 2016 18:49

Var min vän! Ett stilla ljud som finns på mångas läppar, få ger dock det liv. Men det finns där! Tillsammans med ordet Hjälp!, som är ett viktigt ord att våga använda. Att leva i samexistens och tro att vi behöver varandra, både som enskilda individer, men också i en större gemenskap är viktig.
Vem finns där för mig att prata med? Vem anförtror jag min ångest, min längtan, min glädje? Vem vågar anförtro mig samma sak? Frågorna är många och i en värld full av människor så växer vår ensamhet och vi står där och undra vem vi kan blotta våra verkliga färger för utan att behöva ge dem de rosa solglasögon först.
Det är en svår balansgång i viljan att skydda sig själv och att hjälpa sig själv. Oftas så upplevs det som en risk när man ska släppa en annan människa in på livet, det kräver tillit. Tillit att de inte ska använda en själv mot en när svåra stunder kommer. Jag tycker det hjälper att tänka att det är ömsesidigt. Du får inte knacka på min dörr om du inte är bered att komma in lika lite som jag inte ska öppna dörren om jag inte är bered att släppa in dig. När jag öppnar dörren så vill jag bli sed för den jag är och inte den jag försöker vara, det utrymmet måste ges mig och jag ska ge det till dig. Låt mig få komma nära, till eran hjärtan så som den jag är. Den jag försöker vara, ge mig min morgon dag. Livet blir mer sant om min längtan att vara mig själv får utrymme och jag blir älskad för den jag är. Är det inte vad alla människor önskar sig?

Allt gott,
Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund och undersköterska på natten i Helsingborg som skriver om livet som just det och i all allmänhet. Gud har också en central roll. (=

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ I am this day med Blogkeen
Följ I am this day med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se