I am this day

Senaste inläggen

Av Ellinor - 15 november 2016 22:55

Det är dags att börja tänka på julstäd och pynt. I år ligger jag efter, jag har inte börjat än! Vanligtvis börjar jag så snart allahelgon är över, men inte i år. Det beror delvis på att jag just nu jobbar heltid på natten. Nog har ändå tankarna dragit åt det hållet.
Ljusslingan ska upp på balkongen räcke, helst skulle jag vilja ha lite granris där med, hur det blir med det får vi se. Sen ska ju gardiner, julljus och stjärnorna upp, men viktigaste av allt så ska adventsljusstaken förberedas. Tomtar ska fram och med det ska allt dammas av och en del ska plockas undan. Det är mycket jobb och jag vet inte om jag kommer bli färdig innan jul eftersom städning inte är min refräng.
Sen är det baket, det kommer bli av. Som alltid blir det klenor och mandelmusslor, nytt för i år blir struvor (vilket jag gjort för men inte till mig själv eller ens hemma) efter önskemål från en vän. Om det blir något julgodis får vi se, ibland blir det av, ibland inte. Det får helt tiden utgöra.

Allt gott,
Ellinor

ANNONS
Av Ellinor - 15 november 2016 18:45

Ja, ni läste rätt, men det var förstås inte bokstavligt. Natten till igår så prata jag och min kollega lite om att ta upp studier. Mina studier som ligger på is är lite av ett skämt eftersom hon tidigare jobbat med en tjej som läst samma som jag med studier som tog tid av olika skäl. Jag skulle egentligen i väg och sjunga med kören på ett boende i Perstorp, men vaknade efter lite mer än en timmes sömn efter jobb och mådde på ett sånt sätt så att umgänge inte alls är lämpligt, så jag sms:ar körledaren och säger att jag blivit dålig. Jag kryper tillbaka darrande tillbaka under täcket igen med tempen i munnen, ingen feber utan snarare undertemp. Somnar om.
Vid samma tidpunkt som jag skulle varit och sjungit vakanta jag av att det ringer i telefonen, ett Lunda-nummer, jag svarar. Det var från pedagogiskt stöd, hon ville kolla upp hur jag har det och hur det går eftersom mitt stöd snart går ut. Hmm, jag förstår att en del säkert skulle kalla det slumpen att hon ringde som hon gjorde. Jag sa som det var, att studierna ligger på is med tentor som väntar på att bli omgjorda och en uppsats som ska skrivas. Hon ställde lite frågor om hur mitt stöd ser ut och om jag behöver mer, särskilt mentorstimmar. Men vist sa jag, dock är jag inte i Lund särskilt ofta. Då berättar hon att hon har en tjej som har tid och undra om jag var intresserad av att träffa henne. Jo vist, det är jag ju, jag vill ju faktiskt bli färdig med skolan! Ytterligare några timmar senare ringer denna tjejen och vi bestämmer oss att träffas nästa vecka.
För en tjej som jag, som ifrågasatt sitt kall till att bli präst så känns detta som ett samtal från Gud som säger att jag faktiskt är kallad. Att jag hamlar lite på av sidor har också sitt syfte, i mitt fall så är det också ett bönsvar från Gud, där fanns jag ville uppleva igen och kanske har Gud något annat syfte med det med, men det kan jag bara spekulera i.
Så nu är det bara att möta det som händer, vad det än är och ta beslut utifrån det.

Allt gott,
Ellinor

ANNONS
Av Ellinor - 10 november 2016 13:06

Ända sedan jag var liten och börja förstå det där politiska spelet så har jag varit intresserad. På min agenda har jämnställhet varit väsentligt. När jag var liten så satt Bill Clinton som president i USA under två mandat och världen hoppades att de skulle få se Hillery Clinton ställa upp i den närmaste framtiden. Det var min dröm, min förhoppning att hon skulle få en position som en av världen mäktigaste människor. Drömmen om en värld där man pratar om människor istället för män, en värld där kön inte gör någon skillnad på oss, där vår hudfärg faktiskt bara är vår hudfärg.
Det amerikanska valet var en förlust för människor världen över. Det är en förlust för de som röstat på Trump med, de som tror att statligt inte har med dem att göra, och för dem som lägger allt på saten som om det vore något annat än människor där. Staten är folket i alla demokratiska länder, det är just därför det är av vikt att rösta när man nu har möjligheten.
Sorligt är också att det tycks vara mer som man rösta mot en människa, en mor och mormor (vi vet ju alla hur dessa kan styra ett hem), än för någon, i ett val som var mellan gott eller ont i deras egen synvinkel. En och annan i intervju med amerikanare så fanns det folk som bejakade det tredje alternativet! Yes, där är mer än två partier och då mer än två kandidater.
Men vi får inte misströsta, även om resultatet smärta, USA styrs inte av en enda man (eller kvinna), utan har kongeressen där med (något som under Obamas tid har satt käppar i hjulet för hans politik) och jag tror att det är viktigt att komma ihåg. Kanske kan vi om fyra år få se en kvinnlig president.

I'm with her

Ellinor

#iamwithher #USA #val #jämställdhet

Av Ellinor - 4 november 2016 18:55

Ni kanske inte vet det, men Alla helgons dag inträffar alltid den första november, men av praktiska skäl är den placerad på första helgen under eller efter den förste november. Det är faktiskt därför Halloween infaller den 31 oktober, på Alla helgons afton. Både det judiska och kristna dygnet börjar med aftonen, alltså mörkrets inbrott, vilket då har sin grund i skapelseberättelsen ("det blev kväll och det blev morgon..." se första Mosebok 1) och alltså inträffar högtiders början på kvällen. Ett jättebra exempel på detta är julafton som vi firar den 24 december i Sverige men i många andra länder först firas dagen efter, det vill säga den 25 december.
Så av praktiska skäl så är det en afton idag, och många av Sveriges kyrkogårdar har lyst upp och välkomnat besökare lite extra med att servera kaffe medan de hälsa och tänder ljus för dem som gått före. Den som kollar i almanackan kan se att i morgon är alla helgons dag och på söndag är alla själars dag. Först ska alltså helgonen firas, vilket är lite märkligt om ni frågar mig eftersom namnsdagarna kommer från helgonens dödsdagar med ändringar i modern tid, och sen själarna. De vårar alltså på söndag, då har de allra flesta minnesgudstjänster för de som lämnat jordelivet. Jag själv menar att alla människor som någon gång har gjort sig förtjänta att älskas är helgon, i alla fall lika viktiga om inte mer för dem som älskat dem. Är det någon där ute som tänder ljus för heliga Birgitta eller Heliga Elisabeth? Är det någon som känner en förtvivlad saknad efter dem? Visst, jag skulle gärna ha träffat dem, men jag saknar bara dem jag träffat. Så låt helgen vara en ljusets högtid då vi minns våra kära med de kärleksfulla ögonblick de gav oss och få känna tacksamhet över att fått vara en del av deras jordeliv.

Mycket ljust och mycket värme. Tro och hopp det får du med dig. Många tårar, tunga stunder är jag rädd för att det blir.

Med kärlek och värme i höst- och vintermörkret,
Ellinor

Av Ellinor - 4 november 2016 13:27

För ett par dagar sedan så beställde jag de första julklapparna. Det är inte så jättemånga som ska köpas in i år eftersom jag planerar att jobba. Beställde julklappar som min lillsyrra ska ge med och en födelsedagspresent. Längtar tills de kommer! Det var på disneystore.se och en del var redan slut. Jag skulle beställa två muggar åt mig själv, men de var slut! Men så prata jag med min kusins dotter som också är lite av ett disneyfreak och hon skulle till Stockholm och har beställt på samma ställe och fick heller inte allt. Så jag fråga om hon inte skulle kolla på Mall of Scandinavia och Disney Store där efter det och så kom vi in på mina muggar med och hon frågade om jag ville att hon skulle titta efter dem, självklart ville jag det!
Hon hittade dem! Jag blev överlycklig, jag har ju tänkt köpa dessa muggar hur länge som helst! De är en del av Disneys design-serie Art of Belle och jag är djupt förälskad i dem!
Skönheten & Odjuret är min favorit film av Disney och jag har funderat över varför och det är många olika vinklar på det. Kanske går jag in på det en annan gång.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 26 oktober 2016 00:39

Jag kan inte sova, är rätt trött och påväg och känner att en förkylning vill bryta ut, men jag kan inte sova. Börja spela lite på mobilen, men jag har valt att begränsa spelen på mobilen så när liven är slut börja jag läsa bloggarna jag följer lite sporadiskt. Ena bloggen hade jag redan hunnit läsa och inga nya uppdateringa där. Då blev det kungahusets hemsida. Kollar om där är några nya pressmeddelande, men som tidigare inget jag inte redan läst. Kanske är jag konstig som gör det, men vad då! Vidare till nästa blogg då, det är min gamla körledare som skriver. Jag läser den inte så ofta eftersom jag vet att hon inte uppdatera varje dag, men eftersom jag inte kan sova och inte hittat något annat blev det den. Där var nytt sedan sist jag läste och jag kände mig så inspirerad till att skriva här. Hon berättar så genuint och ärligt om hur hon mår och har det, denna gången var det en dag som var dålig. Hon, precis som jag, försöker alltid vara positiv, men just denna dagen berätta hon att det är svårt. Det är ju inte så svårt att känna igen sig i det, en människa som man så genuint tycker om och alltid upplever som snäll och ha ett bra bemötande.
Hos mig är det väl allt för många tankar som spirar, känslor som stör och fantasier som gör mitt liv till en romantisk bok som skulle kunna vara skriven av Penny Jordan eller Nora Roberts! Mesta dels så får det mig att skratta, sällan får det mig att gråta. Att jag känner så här gör mig bara genuint lycklig, bara ett problem, jag kan inte sova!
Igår låg jag vaken nästan hela natten och kollade film på telefonen på Netflix och Viaplay. Det blev romantisk höstfilm och en cowgirl-film. Båda var lättsamma och romantiska och triggade fantasin lite till. Det som ibland känt så omöjligt känns möjligt vilket får mig att fantisera ännu mera. Tittar man på dessa filmer så lever jag upp till stereotypen med dessa känslorna, fantasierna fullgör bilden. Konflikt fyllt till hundra, ja egentligen tussen, med saker jag både vill och inte vill ska ske, så jag kan inte sova.
Där finns en bästa vän, en intrigmakerska och en resande karl i mina fantasier, ja, faktiskt i min verklighet med. Sen har vi äktenskapsmäklarna med, jag får det till i alla fall två stycken, och hemlighetsbäraren. Som sagt lite som en roman. Några anar och andra är helt ovisa om vad som sker, och mitt i allt detta finns konflikterna, den spralliga och drömmarna. Det är helt seriöst mitt liv just nu och jag njuter till hundra procent. Fast det är klart, detta är ju min upplevelse, men jag tror ändå jag ska ringa äldsta syrran och höra med henne! Så jag kan inte sova.
Över allt omkring mig så ser jag tecken. Här om dagen var det två storkar på vägen hem från intrigen, och det hör inte till vanligheterna. Ännu mindre att man ser två. Ja, ni kan ju säkert gissa vad det ska betyda och nej, jag är inte gravid och ingen jag känner är det vad jag vet. Vi får väl se vad framtiden har att ge. Så kanske kan jag sova nu.

Gott natt,
Ellinor

Av Ellinor - 17 oktober 2016 13:25

Okej när jag vaknade på söndagen var det en dröm i klart minne, så himla märklig med! Jag skrev upp den i min digitala dagbok, yes den är digital! Det var ett försök att ändra historien och bli en hjälte som ingen kände till! Känn er fria att analysera den! Så här kommer ett utdrag ur min dagbok:

Jag hade världens märkligaste dröm i natt. Det var typ 1938, jag hade gjort en tidsresa, och jag pratade (jag som inte talar så mycket tyska) med Adolf Hitler och försökte få honom att förstå att det han planerade är fel, insåg att han hade likheter med andra diktatorer som prata in sig hos folket (vet inte hur jag visste det, kändes som jag pratat med dem). Det slutade med att jag flydde Tyskland till Sverige och hoppades att jag minskat tiden kriget pågick. Övervägde att fly till USA i drömmen, men valde Sverige och kände oron i att kriget var så nära, att där alltid fanns en möjlighet att det kom hit. Där någonstans hamla jag i limbo mellan 1938 och 2016, mycket märklig känsla.

Så konstig och jag kan inte riktigt begripa varför jag drömde så eftersom jag inte kan återkoppla det till något som hänt dagen innan. Som sagt, mycket märkligt!

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 12 oktober 2016 17:42

Jag skriver inte så mycket här just nu. Det jag har att skriva är för privat för att blottas på en blogg, i alla fall i dagsläget. Utöver det så hade nog varit ganska patetiska inlägg.
Istället så kommer här vara färre inlägg, alltså som det varit den senaste tiden med andra ord. Har dock inte gett upp skrivandet utan skriver i en privat dagbok. Jag ska ger er ett skäl. Där finns någon jag gillar, men eftersom det bara ligger där, i att jag gillar, vill jag inte blotta mig själv kring det.
Så nu är ni uppdaterade.

Ni som känner mig privat vet ju hur ni kan göra om ni är nyfikna, fast ni kanske måste dra det ur mig.

Allt gott,
Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund och undersköterska på natten i Helsingborg som skriver om livet som just det och i all allmänhet. Gud har också en central roll. (=

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ I am this day med Blogkeen
Följ I am this day med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se