I am this day

Senaste inläggen

Av Ellinor - 21 augusti 2016 20:31

Just nu så sitter jag på tåget som om några minuter ska mig hem till min egen vrå. Det blev lite längre än jag tänkt i Malmö, dessa beror dels på att jag antagligen fick hälsporre främst på vänster fot (därför hade jag ont när jag var i Dublin), lite med i höger. Till sin följd så belasta jag benet fel och har alltså haft världens träningsverk i benen, den har börjat gå över nu så jag räknar med att kunna jobba i morgon utan några större problem.
Efterhand har jag tänkt att jag ska dela med mig av bilder och kommentarer på det jag köpt till mig själv i Dublin och sen tänkte jag också få in något inlägg om födelsedagspresent och hur jag känner inför mitt nya årtionde av livet.

Allt gott,
Ellinor

ANNONS
Av Ellinor - 18 augusti 2016 14:22

Japp, to day is the day då jag går in i ett nytt årtionde av mitt liv. Molnigt men uppehåll till skillnad från igår då det verkligen öste ner! Men handlat har jag gjort, och gått! Trots att något hände med min vänster fot igår så har jag lyckas gå över 10000 steg. Okej det är bara en tredjedel emot igår, men jag tog faktiskt bussen idag!
Upptäckte att jag faktiskt handlat mest till andra, men några saker har det blivit till mig. En bok, romantisk såklart och såklart på engelska, en rolig tekanna, elefantformad i silverfärg och lite små saker. Mer bilder på vad jag faktisk har handlat kommer när jag väl är hemma igen, tror inte jag har en enda på mobilen!
Jag lägger upp lite från dagen iaf.

Allt gott,
Ellinor

Sista är en bild på USA's ambassad, ingen bra tyvärr. När jag åkte förbi så var där kö in. Jag har utöver denna sett Maltas, Portugal, Storbritannien och Frankrikes ambassader men inte Sverige, Danmark eller Norge.

Men jag såg denna lilla resturang istället!

ANNONS
Av Ellinor - 17 augusti 2016 17:54

I Sverige hittar vi dem över allt, ställen med wi-fi, här får du det inte ens på bugerking! Starbucks klara det testet. Då har jag bara trafiken och avsaknaden av vettiga kontkatuttag (trodde verkligen det var standardiserat i EU!) så telefon kan laddas. Som tur var så hade jag med min powerbank så jag får en hel uppladdning till drygt 48 timmar. Hur det ska gå är ett enda stort frågetecken! Jaja, på något sätt ska jag nog lyckas lösa det!

Hälsningar från Dublin,
Ellinor

Av Ellinor - 17 augusti 2016 08:18

Dagen börja med att jag vaknar i tid, faktiskt direkt när klockan ringde (hade satt 5 Alarm, behövde bara 1). Jag hade lite svårt att komma igång efter som jag inte är så hungrig på morgonen när jag vaknar. Så jag ströva omkring hemma hos mamma, klär mig och tjugo i sju känner jag att jag i alla fall kan sätta på lite kaffe och börja förbereda frukosten. När klockan är sju sitter jag med mina mackor framför SVT och nyheterna. När klockan är fem i halv åtta börja jag med att gå på det obligatoriska toalettbrsöket som alltid innan en resa (se om jag lyckas hålla mig till Dublin) och ta på ytterkläder och så, kramar om mamma och går mot bussen. Halvvägs till bussen upptäcker jag att jag glömt min telefon, det var bara att röra sig snabbt tillbaka, men jag missade den buss och det tåg jag tänkt ta. Det är tur att man är ute i god tid.
Eftersom jag reser i rusningstrafik väljer jag att stå upp, dels för att sträckan mellan min mamma och tågstationen är så kort, dock får jag ett fint erbjudande från en stilig karl i min egen ålder att jag kan ta hans plats men jag tackar artigt nej. Dagens höjdpunkt so far!

Saker som jag varit nervös för:
1. Att resan inte skulle bli av för jag inte tog mig i kragen och bokade den. Tur för mig så gjorde jag det till sist.

2. Passet. Jag har inte varit längre än Köpenhamn sedan 2011 så mitt gamla pass var ogiltigt och det kommer jag på i lite panik efter bokat resan. Inga dropin-tider! Det var bara försöka hitta en tid så fort som bara möjligt! Sagt och gjort, passet blev färdigt innan augusti. Tack och lov!

3. Missa tider. Alltså ta fel på dagar, försova mig, missa tåg och flyg, allt det har jag drömt mardrömmar om!

4. Inte hitta på flygplatsen! Ja, Kastrup är ju stort, men jag ska våga fråga!

Så nu kommer strax tåget in som ska ta mig till Danmark och nästa stora äventyr!

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 16 augusti 2016 22:53

Jag lovade ju att jag skulle lägga upp bilder på doppresenten, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig kring det.

1. Presenten jag egentligen köpt var restad så samma morgon som dop dra jag med min yngre syster till Mobilia och Cervera efter ha kollat in alternativa presenter på nätet. Den första jag tänkt fanns inte där, men det blev ännu bättre.

2. Jag glömde helt att ta bilder på allt utom kortet jag ordnat så jag har sms:at Bellas (dopbarnet) mamma om jag kan "låna" lite bilder och det fick jag. Trots slarv blir det alltså lite bilder, dock har jag redigerat lite för kunna kommentera dem.

Vi börja väl med kortet?

Om jag få säga det själv blev det ett väldigt smart drag av mig att göra det själv. Det var rätt många lika kort.
Jag gjorde det till min brorsdotters dop förra året fast annorlunda. Det är bara att googla efter bilder och börja skapa! Hade tänkt ha en fin text i den men hade inte riktigt tid att hitta något unikt, dock så hittade jag en till hennes dopbok när vi skulle skriva hälsning där.


Ska vi inte ta presedtinpakningen nu? Det verka vara den logiska ordningen!

Det blev kanske inte helt unikt, men ändå! Det var fler än jag som valt det här underbara rosa present snöre och jag kan ju inte säga något om det för det är ju snyggt! Men igen hade silverfärgat papper och absolut inte en virkad ängel på paket.
Den virkade ängeln är en favorit för mig, den är lätt att virka och urfin att ha hängande i fönstret (vilket jag har fast i rosa hemma). I detta fallet så representera den både mig och de symbol vi gärna ger dopet, en skyddsängel.


Som ni säkert ser så är där två presenter, en till Bellas föräldrar med!
Vi tar väl den nu?

Som många vet så är föräldraskap inte alltid frid och fröjd så jag tänkte att jag kanske kunde bidra med lite hjälp på vägen med böner (tror där var verser med) som kan finnas där genom allt, från glädje till det tuffa som händer.
Förutom det faktum att jag bara är ett samtal bort (Stålmannen har inget mot mig) så skadar det inte att ha något när man inte vill prata. Så är det med mycket här i livet.


Nå nu är ni nyfikna va? Vad gav jag då lilla Bella?

Det blev detta glashjärta med guldinslag cirka 20cm högt och helt underbart! Skulle ju faktiskt inte köpt det om jag inte tyckt om det själv. Om det varit något jag varit tidigare ute med så hade jag nog låtit gravera det med namn, dopdag och kyrka på den kloss hjärtat står på.
Faktum är att jag var så förtjust i det själv att mamma fråga om hon skulle köpa det i födelsedagspresent till mig, men jag sa att då blir jag ju inte överraskad! Istället gav jag förslag på något jag länge velat börja samla på, men det kommer vi in på en annan gång.


Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 16 augusti 2016 19:43

I morgon gör jag något jag aldrig gjort förut. Jag reser med flyg själv, med betoning på själv, för allra första gången. Jag är självklart nervös, men ser också framemot det. Måste säga att jag saknat att resa något kolossalt och ska försöka göra det mer. För mig är det ett äventyr varje gång.
Dublin i morgon alltså och som jag längtat! Jag läste på om staden och läste då att det var en Europas mest bovänliga städer i en undersökning. Få se om det är så gästvänliga som det sägs och om allt är grönt.
Idag har jag varit hysterisk kring bagaget, incheckningen (har checkat in på flyget dit redan!) och hur jag pakat ner hygien grejerna. Sms:a min storasyster i ren panik och fråga om det faktiskt inte finns handdukar på hotell, mamma gjorde mig osäker, och hon svarade att "Jo det brukar det finnas" och jag svara att då behöver jag inte ta med någon. Efter en liten stund får jag ett svar igen. "Skulle det fattas får du väl passa på att köpa en snygg handduk" till vilket jag svarar: "Japp, en grön med en stor pyssling då!" och hon sen skrivet ett enda ord: "Shrek" Vi får väl se om det blir en ny handduk. Vad jag ska kolla, efter som jag åker till ett tedrickande land, är efter en rolig tekanna och om där finns något spännande te! Som alltid kommer jag också kolla efter en bok med.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 7 augusti 2016 20:16

I natt, bland en av de pauserna som vi ibland får (långt ifrån alltid) så kom jag på hur jag ska utforma julkorten i år. Så sen jag vaknade i dag så har jag förberett för att färdigställa dem, tror nog de kan vara halvfärdiga i morgon. Ja, jag vet att jag är ute tidigt, men jag vi ha möjlighet att njuta av advent när den väl kommer.
Förutom det så virkade jag en sak som jag ska använda som presentdekor och jag kom på grund av garnet jag använder (guldigt och glittrigt) att jag skulle leta efter virkmönster för julgranspynt. Både för att virka och för att inspireras till mer.
Och snart är det dags för lite semester. Här hemma ska det städas innan och packningen måste bli färdig under veckan, jag har ska ha minimalt med mig! Jag reser ju till Dublin för sevärdighet och shopping (och för att träna min engelska lite med) så jag vill ju gärna ha plats i väskan att ta det med mig det jag shoppat hem!
Sen är det dop på lördag, vilket jag verkligen ser framemot, nere i Malmö. Jag kommer vara kvar i Malmö ända till resan så kanske hinner jag hitta på något roligt då med.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 2 augusti 2016 12:26

Nu har jag ordnat med doppresenten till Bellas dop. Kan tycka det ä svårt ibland eftersom jag i mitt kaotiska indre (finns inget stilla med min hjärna) tycker att de både ska vara ett minne av dop och användbart under en längre tid. Försök hitta doppresent då om ni kan! Dessutom så är jag av den åsikten att även om n present främst ska passa mottagaren så ska den också spegla givaren, det vill säga, om möjligt, relationen mellan motagaren och givaren. Jag menar att det är så man skapar en personlig gåva. Jag tycker nog att jag lyckas göra det med denna gåva (bilder lägger jag upp först efter dopet) till största del utifrån de föresättningar jag har. Det blir nog bra, trotts att det inte är en wow-present (det vill säga jag-önskar-jag-tänkt-på-det-present) men en som kommer kunna funka under en längre tid och som återspeglar lite av de samtal jag och min kusins dotter har haft kring just dop.
In packningen är minst lika viktig, där gäller det att nästan skrika ut att den här gåvan är från Ellie (mina närmaste kallar mig så) och ingen annan! Och det tycker jag nog att jag kommer lyckas med. Dessutom hitta jag en annan present när jag ändå var på gång, men om den får ni vänta att höra.
Köpte även lite till mig själv, en grej på rea och en annan sak som nog ska ge mig mycket glädje.
Nu gäller det att spara resten av pengarna så jag har något att handla för på Irland.

Allt gott,
Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund och undersköterska på natten i Helsingborg som skriver om livet som just det och i all allmänhet. Gud har också en central roll. (=

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ I am this day med Blogkeen
Följ I am this day med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se