I am this day

Senaste inläggen

Av Ellinor - 22 juli 2016 20:33

Stressad som jag var när jag gick hemifrån så glömde jag mina hörlurar! Har ni en amning hur tråkig en 40 min tågresa är utan hörlurar? Även om jag läser en bok (till skillnad från att lyssnar på en) så behöver jag hörlurar. Det är faktiskt nästan värre att vara utan hörlurarna än telefonen, men bara nästan.
Sitter här smått panikslagen och försöker tänka på andras i-landsproblem istället, som att hitta en klänning till ett dop. Ja, jag blir väl lite irriterad över det med eftersom jag vet att jag hade kunnat hjälpa, men tyvärr inte har så mycket tid över förän dopveckan. Själv har jag tre klänningar att välja mellan! Älskar klänningar, hade faktiskt kunnat ha det för det mesta! V-ringat eller omlott är idealiska för oss med större byst, de får en oftast att se slankare ut med. Sen gillar jag när det går i 1950-tals stil med.
Men tillbaka till hörlurarna, så ska jag in på Pressbyrån å kolla om de har annars så vet jag att macken har. Så idag hoppar jag inte av vid Ramlösa utan Hgb och kuntpunkten.

Allt gott,
Ellinor

ANNONS
Av Ellinor - 21 juli 2016 21:54

Det blir inte mycket skrivande just nu och det är inte för jag saknar tankar att skriva om, inte alls. Vad det handlar om är energi och möda. Hur mycket ska jag lägga in i vad jag skriver och hur jag skriver. Det händer saker i världen varje dag som är värt att vädra sin åsikt kring. Allt från det kommande president-valet i USA till OS till små grejer som att jag inte badat i hav eller sjö eller pool en enda gång i år! Där finns att skriva om.
Politiska beslut som varför det är enkelspårigt på Skåne-banan och det väljer att bygga ut södra stambanan. Cyckelvägar och gångbanor som behövs eller kanske det faktum att betala skatt faktiskt är en bra grej! Det är faktiskt något som stört mig de senaste dagarna efter ha läst en artikel om att det först var från den 19 juli som man arbeta för sig själv, som inte skatten går till sånt som jag som individ ha nytta av. Det tycks glömma att staten är vi skattebetalare, det är vad demokrati betyder! Annars hade vi ju lika gärna kunnat ha anarki och skita i skola, sjukvård, omsorg, vägar och järnvägar och pension och jobba tills vi dör! Just saying! Egentligen hade jag velat skriva ordentligt kring det, men som den halvakademiker som jag är så behöver jag underlag för det.
Men visst kan jag försöka bli bättre, det kan vi alla. Vi är inte låsta i vad vi är utan kan bli vad vi vill. Som det säger i sången "jag har visioner för miljoner" men så få som faktiskt blir något av. Det värsta är att jag vet att jag kan mer och inte minst vill jag mer. Jag fick i alla fall ihop detta inlägg. Allt handlar ju inte om vad som händer i ens liv under dagen. Det handlar ju om allt som påverkar oss utifrån med.

Allt gott,
Ellinor

ANNONS
Av Ellinor - 15 juli 2016 17:43

Det har skett en #tågolycka#Skånebanan mella #Kvidinge och #Åstorp. Jag var med. Satt på tåget som stod still när ett godståg körde in i det och hela tåget skakade till och folk for framåt. För att jämföra så var det ingen skillnad mellan denna och trafikolyckan jag var med om för 4,5år sedan. Pisksnärtsskada, igen!
Klockan var väl så där 15:50 när det hände och nu sitter jag på buss mot Helsingborg 17:29.
Jag måste säga att folk höll sig rätt lugna, men vist blev det lite rörelse.
Akutbilen kom tät följt av brandbil, ambulans och polis, där efter journalister. Höll stenhård koll på pressen. För utom på polisens hemsida så läste jag om olyckan först på #Kvällsposten. Det är rätt intressant att följa en olycka både på insida och i från ett utifrån perspektiv. Men helt ärligt så var det ganska tråkigt när man väntar på information och att det ska hända något. Man är rätt så tagen och jag har alltid distans till olyckor så här i början, det kommer sen, alla känslor och så.

Jag läger upp lite bilder och hoppas ni har en bättre fredag än jag!

Av Ellinor - 15 juli 2016 08:24

Just nu, med semestern klar och en resa att se framemot om en månad, går jag med tankar att skaffa bil. Listor görs upp i huvudet på olika krav utifrån olika försättningar byggande på ålder, drivmedel, växellåda och pris. Om priset är acceptabelt beror helt på de tre första. Jag ramar in all fakta, kollar runt vad jag kan få på en väldigt begränsad budget. Var lägger jag kompromissen? Där spelar även modellen på bilen in, vad jag kan om den sedan innan.
Behovet av en bil hänger på jobbet faktiskt, till största del i alla fall. I dags läget tar det cirka 2 timmar att pendla fram och tillbaka mellan hem och jobb varje gång jag jobbar och det är i stort omöjligt att rycka in i sista minuten för att jag tågpendlar.
Men det är inte bara jobbet som en bil skulle underlätta. Även inköp skulle bli enklare. Särskilt tunga inköp så som kattsand och krukor eller otympliga saker som ett skrivbord och dylikt. För att inte tala om att det blir lättare att slänga saker på tippen.
Ja, det talar absolut till en bils fördel skatt och försäkringar till trots.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 12 juli 2016 08:05

Vad vore livet utan att man bjuder på sig själv? Att göra det bjuder på mycket åter!
Vad vore livet utan att lära sig? Varje lärdom är en skatt att vårda.
Vad vore livet utan skratt? I sagor berättas det att det födds en fe/älva varje gång ett barn skrattar för första gången! Det är helt enkelt magiskt.
Vad vore livet utan tårar? I tårar finns både glädje och sorg, ofta så är det kärlek i dem med.
Så vad vore då livet utan kärlek? Fattigt? Enkelt? Kallt? Ett liv utan kärlek är mörk, det finns ju så många olika sätt att älska! Någonstans så är kärleken ett fundament för så mycket känslor.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 30 juni 2016 18:21

Nu vart det strax över en veckas semester sedan jag gick av i tisdags. Samtidigt kom lönen och i med att jag har så många dagar ledigt i rad så blev det en tur till Helsingborg och köpcentrat Väla.
Väl där så börja jag med att gå till Ticket för att fixa min 30årspresent till mig själv, en resa till Irlands huvudstad Dublin! Fick ett fantastiskt bemötande där och allt hamlade under min satta budget. Så jag kommer alltså inte vara hemma på min födelsedag, det känns bra!
Sen blev det en runda inne på Väla med bland annat fika på Espresso House och lite inköp av diverse, bland annat en födelsedagspresent. När jag fikade så tog jag chansen att boka tid för att skaffa pass eftersom mitt gamla gick ut för två år sedan. Så smidigt att man kan göra det via webben (nu gäller det bara att hotta dit med!). Det blev lite grejor på rean, men inte så farligt mycket. För mycket folk enligt min smak, annars hade det säkert kunnat bli mer.
När jag ändå var där så spanade jag efter lämplig dopgåva, hittade ingen men blev helt klart inspirerad. Jag tro faktiskt jag vet vad jag ska köpa, men det får ju faktiskt bli en överraskning eftersom mamman till barnet läser min blogg!
Vidare till IKEA, trött och sliten vid det lagret av allt ljud. Det blev inte bättre där men jag fick köpt det mesta jag behövde där, bland annat en ny resväska, lite sängkläder, galgar med mera. Medan jag ändå befann mig på IKEA så åt jag middag i form av spätta och nypotatis, mums alltså! Dock var där långa köer där idag, över allt!
Nu sitter jag på bussen hem, så där lagom trött i kroppen (jag kommer sovs gott i natt) och hoppad jag har lite krafter över för att städa lite så jag inte behöver ta allt i morgon!


Lite bilder från dagen.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 25 juni 2016 19:58

Ja, nu har jag haft "tillbaka" min telefon i drygt 5 dagar. Försenad var den och en ersättningstelefon är det, få ihop det!
När jag fick tillbaka den så var jag lite skraj att jag skulle vara totalt sms-bombad. Det var jag inte, faktum är att det var förvånansvärt lite sms faktiskt. Inte för att jag är skärskilt besviken på det, det är faktiskt bara skönt. Jag tror faktiskt att det var mina päron som tyckte det var värst att inte kunna nå mig som de ville!
Nu funderar jag istället på vad för skal jag ska fixa till min lur, vill ju inte att detta händer igen. Det lutar åt en specialare, men vi får se.

Nu ska jag bara njuta av att lyssna på musik och koppla av på tåget till jobb.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 22 juni 2016 22:40

När jag fick mitt kall att söka mig till prästyrket så var det en sådan otrolig lättnad. I flera år, sedan barnsben, har jag levt med en sugande längtan. En längtan som jag inte kunde definera för än det ögonblicket julafton 2010, då viste jag. Först nu förstår jag att längtan var en del av mitt kall och mycket runt om det som jag gjort är en del av det. Allt från mitt arbete som undersköterska och arbetet med människan till de flyttar mellan olika städer som jag gjort, allt har präglat mig att bli mitt bästa i syfte att tjäna Gud.
Inget har varit smärtfritt i detta förloppet, inget har varit enkelt, men det har varit min väg att gå. Den vägen är inte lätt att förstå, inte för mig och inte för dem runt om mig, den är lite främmande och där med skrämmande. Bönen har alltid varit med, ibland väldigt uppenbar och ibland väldigt tydlig. Offta har det varit bön i förvirran och längtan, en otydlig väg som skulle ta mig hit där jag är idag. Många gånger undra man vad Gud känner att man har att ge, ofullständig som jag så offta känner mig, otillräklig att vara vad man vill. Ändå finns kallet där varje och ibland kommer hjälpen oväntat ovan ifrån.

Just idag fick jag svar. Just idag så väntade jag mig inte det. Just idag känner jag inte förtvivlan och osäkerheten, just idag fick jag svar.

Mörkret må vara på väg tillbaka, men det blev kväll och det blev morgon den första dagen och det var gott. Allt det bär jag med mig, med en Gud som älskar mig mer än vad jag känner att jag förtjänar och allt som oftas känns det som kärlek är allt jag har att ge.

Just i denna stund så handlar bönerna om idrott, fotboll närmare bestämt.
HEJA SVERIGE!!!

Allt gott,
Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund och undersköterska på natten i Helsingborg som skriver om livet som just det och i all allmänhet. Gud har också en central roll. (=

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ I am this day med Blogkeen
Följ I am this day med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se