I am this day

Alla inlägg den 10 mars 2014

Av Ellinor - 10 mars 2014 19:23

Det händer snart, Lunds stift väljer ny biskop. Jag har min favorit, detta trotts att jag inte får lov att rösta utan måste lägga min tillit till dem vi gemensamt valt och vidare till vilka de valt att rösta. Dessutom måste jag även lägga min tillit till de som har ett vigt ämbete i det stift jag tillhör, även om detta är något jag känner är svårt. Hur ska man kunna lägga sin tillit till människor som inte kommer överens men ändå försöker ge sken av fred och frid? Jag vet att jag rör om i grytan med dessa ord, men trotts allt så är jag förbunden med min tillit till Gud att yppa sanningen så som jag ser den.
Vad gör då min favorit till en bra biskop? Oj, det är mycket. Ödmjukhet är ett ord som kommer till hands, i all sin ödmjukhet så är denna person klok och god. För mig representera han det vad jag alltid känt att svenska kyrkan står för, i alla fall bör står för. Med en stark betoning på diakonin och dess ställning, samt på ungdomen så tror jag att han skulle kunna bli en fantastisk ledare i den mest skulärsierade delen av landet, Lunds stift.
Andra egenskaper som kanske inte har så mycket med rollen som biskop att göra är att han är lättsam att prata med och jag tror att detta är en egenskap som han värdera stort hos sig själv. I denna egenskapen så sätter han sig inte över någon annan, vilket ödmjukheten kommer in igen. Han är den person man vågar prata med och för mig är det ovärderligt som egenskap hos en biskop, givetsvis har detta med händelseförloppet jag var med om under föra året.
Jag skulle kunna skriva mer om denna person, men han berättar rätt mycket om sig och vad han skulle vilja göra på sin blogg på svenska kyrkans hemsida, blogg.svenskakyrkan.se . Jag lägger inte ut namn ty jag vill att om nån med rösträtt läser detta gör sitt eget val och då vilja uppmana dem att välja vist och låta hjärtat va med.

Allt gott,
Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund med siktet inställt på examen.
Tar en dag i taget!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards