I am this day

Alla inlägg under januari 2013

Av Ellinor - 17 januari 2013 21:37

Äntligen är dagen snart slut, är trött efter en tenta som var ett rent [...], ja, ni förstår nog vad jag menar! Men på tisdag gäller det igen! Så ingen vila, ingen ro!

Ellinor

Av Ellinor - 16 januari 2013 13:20

Snön ligger tung över hela Skåne och minusgraderna biter mig i kinden, solen skiner, men längtan till våren är ändå hos mig precis som för många andra. Jag väntar på våren, jag vill ha träd som precis slagit ut och påskliljor och tulpaner som vajar i den ljumna vår vinden.


På samma sätt väntar jag på så mycket annat, det känns ibland som om det är livet jag väntar på, men det har börjat för länge sedan. Jag väntar på resultat, jag väntar på pengar, jag väntar på svar från potentiella arbetsgivare och på att allt ska bli bara lite bättre.


Länge gick jag och väntade på att jag skulle träffa "den rätta", men inte nu längre, inte för att jag träffat honom, men jag är inte så säker på att jag vill det längre. Jag väntade på honom för att jag ville ha vad jag tro det flesta kvinnor vill ha, barn och trygghet. Visst hade det varit trevligt att få barn en dag, men nu har jag hittat mig själv och barn är inte längre en nödvändighet och om jag ska ha barn så vill jag föregå med gott exempel och få dem inom äktenskapets ramar. 


Med tanke på min tremännings kommande bröllop så är det också något man väntat på, att "den rätta" ska dyka upp och fria så man ska få ha sitt drömbröllop och visst finns det en längtan efter det, men jag känner att det är fullt tillräckligt att få dela det med andra utan att själv behöva vara i centrum. 


Kanske är jag lite annorlunda som inte väntar på att personer ska dyka upp och förändra mitt liv, kanske är jag det inte. Det jag kan säga är att det är en fantastisk känsla att göra det man vill utan att ta med sig alla dess "tänk om" och bara försöka fånga dagen, veckan och året.


Livet är ditt, allting sker när det sker, men låt inte "om" stoppa dig för då kanske det aldrig sker.

Jag gör mitt liv själv, även om jag fortfarande längtar en massa på en massa saker så väntar jag inte på dem alla.

Väntan spara jag till resultat på tentor.


Mycket nöje,

Ellinor

Av Ellinor - 14 januari 2013 23:58

Sitter med tre kurser, var av en är en delkurs, å pluggar! Delkursen och ena kursen är sånt som ska avslutas, alltså tenta förberedande. Den andra kursen är den jag börja på måndag, då ska vi läst lite innan i förberedande syfte!
Allt väldigt intressant men det kan ju bli lite rörigt för mig!

Mycket nöje,
Ellinor

Av Ellinor - 13 januari 2013 16:08

Det är söndagmorgon, jag sitter på bussen till mina föräldrar för att möta upp min mamma och lilla syster. Varje söndag så går vi i kyrkan liksom vi gör varje söndag. Utanför bussfönstret faller snön över ett Malmö i förändring och jag är djupt nersjunken i tankar. Jag förundras över hur jag som modern människa i ett modernt land kan tro på Gud, det verkar så orealistiskt och märkligt stund om. Frågor dyker upp i mitt huvud, varför tror jag på Gud om jag samtidigt kan uppleva det som bisarrt? Är det orealistiskt att jag tror på Gud?

 

Med frågorna vaknar en inre konflikt inom mig. Jag som tänker på mig själv som en modern och troende människa, men går det? 

För att jag inte ska bryta samman så måste jag tro att det går, hela min existens bygger på det.

 

Jag hoppar av bussen för att byta till nästa, får dock vänta lite i kylan medan jag funderar vidare. Bussen kommer och några minuter senare är jag framme hos mina föräldrar. Där ifrån bär det vidare till kyrkan. 

Jag gillar att gå på mässa, det är som alla mina tvivel och tvekan försvinner och jag upplever en inre frid.

 

Klockan slår 11:00 och mässan börja med att prästen hälsa oss alla välkomna och vi sjunger den första psalmen. Efter så ger prästen oss inlednings ord till mässa som handlar om Jesu dop och prästen tycker att vi ska räkna in våra egna dop med. Hon berättar att vattnet har två betydelse i dopet.

"Ja", tänker jag, "det är ju det jag menar när jag läser om vattnet i GT, de dubbla egenskaperna!"

Känslan som kommer över mig är att tentan jag har på torsdag kommer gå bra.

 

Jag har blivit bön hörd, jag är säker på att det finns en Gud och Gud har hört min bön. Det går alltså att tro på en Gud även i det moderna samhället, det är inte bisarrt eller löjligt, utan det är givande. Guds kärlek ger så mycket!

 

För mig är det viktigt att i stunder av tvivel och tvekan att komma ihåg Lunds stifts Biskops valspråk: Gud är Större! 

Det innebär för mig att Gud, precis som samhälle och människor, kan förändras och finnas i flera skepnader, därför vill jag avsluta med följande psalm:

 

"Möt mig nu som den jag är, håll mitt hjärta nära dig. Gör mig till den jag ska bli och lev i mig"

psalm 767

 

Detta gör Gud för mig varje dag!

 

Mycket nöje,

Ellinor

Av Ellinor - 12 januari 2013 23:03

Idag har jag varit med min mamma och A-C (yngre stora syster) och köpt tyg till min klänning som jag ska sy upp till min tremännings bröllop. Den blir övervägande blå, vilket är en ovanlig färg för mig, i ett 50-tals stuk! Kommer jag ihåg så ska jag lägga upp en bild på den när den är färdig! Så nu har jag alltså tre veckor på mig att sy denna klänning, minus en vecka på grund av tentor!
Bruden, min tremänning, har idag haft sin möhippa som jag tyvärr inte hade möjlighet att gå på, men B (min lilla syster) har varit med så jag för höra allt om den i morgon och dessutom så bloggar bruden, Emma, om det har hon lovat! Om ni vill läsa det och hela hennes bröllops planerings prosses så kan ni gå till www.urenbrudssynvinkel.bloggplatsen.se !
Jätte trevlig blogg och sida!

I morgon ska jag gå igenom förberedelserna inför tentan ytterligare en gång och göra ev tillägg och rättningar. Men jag ska också rita upp mönstret till klänningen som ska klippas till på måndag som det ser ut just nu!

Mycket nöje,
Ellinor

Av Ellinor - 10 januari 2013 09:27

I bland så vill jag ha saker jag inte har och känner ett stick av avund, men sen så tänker jag på allt jag faktiskt har och känner en sån tacksamhet! Jag är på väg dit jag vill vara, visst finns det människor i min omgivning som jag skulle vilja träffa oftare, och dålig är jag också på att berätta detta för dem, så de vet inte om det! Jag tror inte ens att det tro att jag vill träffa dem.
Allt för ofta så antar jag att jag kan upplevas högfärdig trotts alla mina försök att vara vänlig och ödmjuk, men jag försöker. Jag inbillar mig att stundvis kan jag också vara helt tvärt om, men vem vet!
Jag vill framstå som vänlig och snäll, hjälpsam och stark, men det är sällan jag känner mig så! Detta gör att jag är dödligt nyfiken på vad som människor tänker och tycker om mig, det är nästan så pass att jag skulle vilja göra en SIFO undersökning på det.
[Skrattar]

Det är en av orsakerna som jag bloggar och twittra, för att få den responsen som gör att jag hittar det dolda "jaget" hos mig.

Mycket nöje,
Ellinor

Av Ellinor - 7 januari 2013 17:25

Slitter just nu med att försöka plugga till två olika tentor! Det är tungt men jag känner kämpar glöd, för en gångs skull vill jag inte vara medelmåttlig, jag vill ha mer! Jag är trött för att jag verkligen försöker, har nästan inte en enda ledig stund för så fort jag har det så plockar jag upp en av alla de böcker som ska läras in. Ja, nu är det ju inte så att man behöver lära sig hela boken utan bara kunna det övergripande i böckerna. Allt som oftast finns det frågor man använder sig av för att arbeta med boken, och tur är det, för ibland så blir det så mycket information man ska ta till så att det är besvärligt att försöka sortera det själv. Det är nog det som jag anser vara jobbigast med att plugga, att dra ut det som är viktigas ur texten, det som är relevant. Det jobbiga är inte allt man ska läsa, för jag tycker ju det är intressant och relevant för annars hade jag inte läst det, eller ens offrat tid på det.

Det är viktigt för mig och jag har ju ett mål att nå och ser gärna att jag kommer över alla hinder.

 

Men ibland så behöver man en paus, som nu när jag skriver detta, något annat att fokusera på innan man ger sig i kast med litteraturen igen.

 

Mycket nöje,

Ellinor 

Av Ellinor - 2 januari 2013 13:36

 

 

Gott Nytt År!

 

 

Då var det ett nytt år och tanken går till utveckling och möjligheter. Allt ska bli bättre är nog målet för de allra flesta och så också för mig. Som exempel vill jag i år helt undvika allt vad omtentor heter, det innebär att jag måste effektiviserar mina studier. Jag ska även bli bättre på att söka stipendier i ett försök att förbättra min dåliga ekonomi som precis går runt, lite roligt vill jag ju kunna ha!

 

Sen har vi ju det där med hälsodravlet jag kör med varje år och varje år blir inte mer än lite, mycket lite bättre. 

 

Men visst händer det både kul och spännande saker detta året. Vissa av dem gör mig glad, som min tremännings bröllop om en månad på dagen, det ska bli jätte spännande och kul! Ser verkligen fram emot det. 

Vidare har vi också att jag i år ska söka in till Lunds stift, en intresse anmälan om att i framtiden få jobba hos dem. Det innebär att det i sommar kommer bli en gruppraktik och senare en antagningskonferens. 

Det ska hittas på en massa roligt med konfirmanderna med, men mer om det återkommer jag med.

 

Givetvis så uppstår det också en del problem under året, det är tillexempel frågan om sommarjobb som är lite löst hängande, mycket pga att jag då troligen ska göra en gruppraktik under en månad av sommaren, men det löser sig och jag kommer att klara det!

 

Mycket nöje,

Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund med siktet inställt på examen.
Tar en dag i taget!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards