I am this day

Alla inlägg den 22 april 2015

Av Ellinor - 22 april 2015 20:00

Under eftermiddagen har mina tankar gått till ordets betydelse. Det kan vara väldigt kaotiskt när det uttalas, men minst lika kaotiskt när det inte uttalas. En insikt som jag fick var just det, ordets närvaro som frånvaro. Vad är ord om man inte menar dem när man säger dem?
Där finns ord som aldrig borde uttalas, när det ändå gör det så pröva de människorna som hör dem. Vidare finns det ord som borde uttalas och uttalas ofta! Att ta förgivet att de orden är underförstådda kan vara minst lika förödande som de orden som alldrig borde uttalas.
Mer än ord, det är allt som behövs för att visa vad du känner.
Ord är inget utan handling och handling är inte något utan ord, så mycket har jag kommit fram till. Handling kan bekräfta orden och orden kan bekräfta handlingen. Även om jag vet att orden som sägs kommer från hjärta så kan jag ändå tvivla på dem om handlingen som bekräfta dem inte finns där och vice versa.
Det är klart, ord har inte större betydelse än vad de som hör dem ger dem, jag antar att det gör att det är lättare, på sätt och vis, att gräla med de hårda orden med en främling till skillnad från att gräla med någon som betyder nått. Det är också rätt talande, om vi vågar vara sårbara så använder vi antagligen inte de svåra orden som orsakar smärta, utan de svåra orden som orsakar glädje.
Jag är långt ifrån färdig med min reflektion kring ordet och kommer antagligen tycka att jag glömt något här senare, men det får ta sin tid.
Ord kommer inte enkelt till mig

Allt gott,
Ellinor
Det är bara ord, men ord är allt jag har...

Av Ellinor - 22 april 2015 13:05

Det är fantastiskt att det blev ytterligaren en vacker dag. Bara möjligheten att byta alla långbyxor och tjocka jackor, mot kortbyxor och kjol, linnen, t-shirts och tunnare jackor är ju helt undebart! Jag har längtat mer än jag trodde! Om jag hinner så sitter jag på balkongen och äter min frukost medan solen stiger högt upp på himmeln, vilken underbara känsla!
Nu är det några dagar med mindre skolarbete, och det är skönt, ibland blir det bara för mycket. Ta inte miste, jag gillar verkligen kursen jag går just nu och det mesta känns logiskt och rätt. Sitter kvar i Lund, inte för att plugga utan snarare förbereda mig för att åka hem, det är ju inte så roligt om telefonen skulle slockna i fall jag skulle få ett viktigt samtal eller nått åt det hållet.
Så jag sitter och lyssnar på en ljudbok och skriver detta inlägg istället och tänker snart gå ut och njuta av vädret. Underbart är, enligt erfarenheten, kort, ja, kanske inte helheten men vi får bara korta stunder ska vara under långa stunder. Hmm, jag blev vist lite obiggripligt, vilket jag upplever mig själv bli rätt ofta.
Skriver i alla fall som så att tangetbordet glöder, nästan i alla fall. Sitter i samma veva och önskar att jag kunde skriva lika snabbt när jag skriver på mitt examensarbete, vilket i och för sig ha fått ligga på is den senaste tiden, tyvärr. Önskar verkligen att jag ville ta mig i kragen och bli färdig, men så är det inte. Jag dra verkligen ut på det, men snart att jag att jag måste göra något åt det.

Det var det.
Allt gott,
Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund med siktet inställt på examen.
Tar en dag i taget!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards