I am this day

Alla inlägg den 12 juni 2016

Av Ellinor - 12 juni 2016 21:08

Musiken är en viktig del av mitt liv. En väldigt viktig del av det faktiskt. Har alltid gillat sjunga och dansa. När jag var liten så älska jag studsa om kring i glädjefull dans runt om i vardagsrummet när pappa satte på musik från 50-60-70-talet i en rosa ballerinadräkt! Någonstans i den vevan såg jag Grease för första gången och fick världens förälskelse i musikal, med betoning på förälskelse! Ja, jag uppskatta musikal, tycker det är en fantastiks form av teater, men jag är inte nernördad (i brist på bättre uttryck) i dem.
Så här sitter jag och tittar på en fantastisk liveinspelning av den musikalen, som bonus är han som spelar Danny ännu snyggare än Travolta var på 70-talet. Bra är han med, liksom lyckas med spela tuff och varmhjärtad samtidigt. Det är väldigt snyggt gjort faktiskt med lite ändringar, inga jag har något emot. Ångra verkligen inte att jag har teven på för att se den, även om jag uppenbarligen skriver här samtidigt, men jag är ju kvinna så multitasking ligger i mina gener!

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 12 juni 2016 14:58

Den som söker ska finna. Men ibland blir det inte rikt som man tänkt sig. Ibland så tappar man bort sig själv på vägen av olika anledningar. Jag tappade bort mig själv på vägen, jag glömde att jag är bra som jag är, att det jag var (och är) är den grunden jag skulle bygga på. Istället försökte jag vara någon annan, någon som jag trodde att människor förväntade sig att jag skulle vara. Det är inte vägen att bli en bättre människa. För att bli en bättre människa måste man börja med den man är, grunden som finns där med alla dess fel och brister. När man ser dem och erkänner dem, det är då man kan bli bättre. Ingen av oss är perfekt, ingen är fulkomlig, dock är alla lika mycket värda var och en för sig.
Du kan ha tio mynt och tappa bort ett, nog vet du att alla mynten är värda det samma? Saknar du då inte det tionde?
Vårt enskilda värde är oförändligt, medan värdet vi har tillsammans ökar med antalet personer, precis som med myntet. Plösligt blev det borttappade myntet väldigt mycket viktigare. Vi kan inte göra så mycket själv, men tillsammans kan vi göra en märkbar skillnad.

Tre år tillbaka, en reflektion i samma ämne.

Allt gott,
Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund med siktet inställt på examen.
Tar en dag i taget!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards