I am this day

Alla inlägg under april 2013

Av Ellinor - 30 april 2013 21:53

Över milen totalt har jag promenerat idag och hela min kropp är totalt utslagen! Orkar inget just nu men har småsaker kvar att göra innan jag kryper under täcket.
Blir en konstig vecka utan morgon mässa och hög mässa i Hyllie. Morgonmässan är inställd för det är en röd icke-religiös heldag och söndagens högmässa kommer ju vara i Karlhamn. Så lite udda blir det, men förhoppningsvis blir det bra det med. Men det känns tungt ändå.

Hoppas ni har en skön Valborg och givande första maj.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 29 april 2013 21:18

Det är helt sant, rubriken alltså. Tänk er bara att jag sitter och skriver in förböner jag läst på ett dokument på datorn. På ett annat har jag böner och texter som jag skrivit själv, det är lite själavårdande för mig, att skriva. På samma viss har jag en väl sorterad pärm med alla mina papper som jag fått det under de ca 1,5 året jag har varit gudstjänstsvärd.
En del av agendorna vi använt ligger där, någon har till och med fått bli pdf-fil på datorn och telefonen.

 

Jag blir helt salig när jag hittar något som jag tycker är bra och som jag eventuellt kan ha användning för i framtiden! Idag gjorde jag det när jag sökte efter om jag kunde hitta Kristusropet vi använder i vår församling (Hyllie, Malmö, där jag är verksam som värd. www.hylliekyrka.se ) och hittar hela handboken på pdf! Det tycker jag är extremt spännande!

 

Jag har 'the time of my life' 'so don't stop me now'!

 

Fick veta i fredags att jag ska göra min gruppraktik i Karlshamn och kyrkoherden där har jag hört mycket gott om! Ska dit nu på söndag och få mitt schema och träffa kyrkoherde och de andra som jag ska ha gruppraktiken med! Är exalterad till tussen, det ska bli så roligt, spännande och lärorikt!

 

Allt gott,

Ellinor

Av Ellinor - 27 april 2013 23:37

Tjejer släng upp brösten och amma era barn om det känns bra för er! Jag tycker det är fel av andra människor att bestämma var du känner dig bekväm att amma någonstans!
Jag som inte själv har barn störs inte av att en mamma ammar sitt barn, det är inte heller min sak att döma, inte någons sak att döma om en sån sak! Det är kvinnans kropp och hon har själv valt att amma, då måste hon också kunna göra det under de rådande omständigheterna hon befinner sig!
Ni som dömer dessa kvinnor, dömmer människor som försöker göra vad de och samhället anser vara bäst för barnet!!!!
Vidare är att kritisera en kvinna som amma offentligt lika illa i mina ögon som att kritisera en som inte ammar. Båda kvinnorna döms trotts att vi inte har all fakta.
Ska vi stänga in djuren som fått smått i stall och lagårdar för att deras föl/kalvar diar?

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 21 april 2013 17:13

Veckan fick inte det det bästa slut, vist är det vackert värder och så, men min telefon fungerar inte nomalt. Knappen gick av!

Lite, nej, mycket irreterande. Nu måste jag lämna in den på lagning som  jag egentligen inte har råd med förens till sommaren, men jag får ju ta mig råd, det är ingen idé att ha en telefon jag knappt kan använda.

 

Jag fick godkänt på första delkursen i Medeltida kvinnoliv, vilket ger en konstig känsla. Det var något jag inte hade räknat med, känner lite att jag riktig förtjänar det, men jag är inte den som klagar.

 

Jag har ju fått sommar jobb, men inget avtal har skrivits än så nu väntar jag på samtal från arbetsgivaren, inte det smiddigste när telefon är som det är. Vi planerade att jag skulle gå brevid under nästa månad, så hör hon inte av sig nästa vecka får jag lov att ringa henne. Jag är nämligen i stort behov av mitt schema till den 21 maj, gärna tidigare.

 

Sen är det stiftet som ska höra av sig med. Jag vill ju gärna veta när jag ska träffa handledare för pratiken och var jag ska vara på pratiken. Det ska bli extremt spännade. Lite är jag rädda är jag dock.

Har bäställt Biskopen i Lunds bok "Gud är Större: Ett herdabrev för vår tid" som förberdelse inför konferansen i slutet av Augusti, så man vet vad man kan prata med henne om.

Ska ta läsa hennes predikningar med som finns på www.svenskakyrkan.se om man söker på Antje Jackelén så hittar man dem, om ni nu skulle var nyfikna. Har ju hört henne predika på Världens Fest i Malmö och kommer höra henne igen inom snar framtid, vilket ska bli spännade.

 

Tro ni jag har fått med allt nu? Ja, annars kommer väl ett inlägg till inom snar framtid.

Tänkte dock tillägga att för er jag spelar telefonspel med (song pop, quiskampen, ruzzel ect) så kommer jag inte spela igen förän telefonen är fixad.

 

Allt gott,

Ellinor

Av Ellinor - 17 april 2013 22:31

Livet är inte alltid så enkelt som jag och säkert många där ute med mig skulle önska. Från och till har jag smått panik över detta lilla faktum och förstora upp det rejält innan det kan krympa ihop igen.
Det är inget jag talar, sån är jag i en sorts bisarr självförsvarsmetod. Utan tvekan är jag präglad av mitt förflutna, det märks så pass att jag är medveten om det. Jag är till största delen väldigt reserverad i samtal (bortsett från mina närmaste) för att inte stötta mig med den jag talar med, eller utsätta den för mer än vad den fråga efter. Så trotts att jag är reserverad så är jag väldigt pratsam.

'Jag är vacker på mitt sätt, ty Gud gör inga misstag. Jag är på rätt spår, jag föddes för så här.'

Du är det med!

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 15 april 2013 10:07

Jag tycker vi är dåliga på att berätta för varann alla snälla saker om varann! Vi måste bli bättre på det, det går inte att ta föregivet att de vet! Berätta!
Det är märkligt hur mycket mod det krävs för att säga något snällt, samtidigt är det så enkelt att säga något elakt!
Jag ska vara helt ärlig, jag är inte så bra på att säga allt snällt som jag tänker om mina medmänniskor, men jag försöker.

Så jag utmanar er och mig själv idag att berätta allt snällt ni känner och tycker till personer som ni inte tror vet om detta, personer som ni inte tror tar det föregivet!

Lycka till,
Ellinor

Av Ellinor - 12 april 2013 21:25

Dagen började tidigt, våran eminenta lärare behövde lite tid på sig att bli frisk, så hon skött upp gårdagens lektion till ottan idag och sen var det ytterligare en lektion på det med henne. Det har varit givande att gå om, jag kan så mycket mer och känner mig något säkrare på tentan nu. Den ska göras om sista maj om ni undrade.

Så var det de där med våren som jag gav mig ut på jakt efter idag. Jag hittade den! Lägger upp lite bildbevis på att våren verkligen är på väg här i södra Sverige i alla fall.
Var av denna jakt på våren kanske ni då undrar? Jo jag och min katt Pipen gillar titta på bra naturprogram, där ibland finns Mitt i Naturen som har en vårserie som är bra och inspirera mig till att ge mig ut.

Rundan gick från Hyllie station till IKEA svågertorp där jag sen åt lunch och mesta del fönstershoppa, det blev några små inköp. Det är dessa små inköp som leder oss till det rosa i rubriken. Jag köpte nämligen en rosa kopp, en rosa mugg och en rosa skål. Kassörskan trodde nog att jag inte var så jätte gamal eller gullig, vilket som. Där kommer jag med tre rosa varor, bär en rosa tröja och har en rosa ryggsäck! Vad skulle ni tänka???
Det kommer inga bilder på mina inköp, har inte tagit några, men som jag sa innan så ska ni få lite på våren!

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 11 april 2013 11:43

Min sista lektion för terminen är på fredag! Sen är det sex veckor då jag har en hemtenta att skriva (ett PM) och en tenta att plugga till! Det ska bli så skönt att äntligen hinna med andra saker också med livet.

 

Jag skulle gärna vilja börja sjunga i kör igen, men det blir hela tiden uppskjutet för jag har så mycket annat att göra om dagarna. Som konfirmanderna, vilket är jätteroligt! Om två veckor på lördag konfirmeras dem och jag tycker det är extremt spännande!  Antagligen behövs det en som jag för att tycka det.

  

Så nu är det övning som gäller för konfirmanderna.

Jag ska försöka fixa lite gott till dem på avslutningen.

 

Allt gott,

Ellinor

 

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund med siktet inställt på examen.
Tar en dag i taget!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards