I am this day

Senaste inläggen

Av Ellinor - 14 februari 2017 19:10

Singel? Jo, tack. Nog har vi alla varit det om vi inte är det! Det är faktiskt ofrånkommande. Några av oss kanske inte ens haft en riktig pojk/flickvän och tycker denna dagen är lite jobbigare. Inte precis det lägget att nämna att det finns människor som inte har någon mamma och/eller pappa, det går inte att jämföra för det är något alla har haft, om än under skilda omständigheter för alla.
Men vad jag egentlig känner för att säga just idag är att detta inte en bart är en dag för en sorts relationers kärlek. All kärlek kan firas, och bör kanske egentligen firas varje dag, idag. Om det så handlar om kärleken till sina föräldrar, barn, vänner eller partner så är den alltid värd att uppmärksammas. För trots allt kan jag inte säga något annat än att kärleken är det som ger denna världen hopp.
Mer kärlek till folket, mindre hat (helst inget) och en ökad förståelse för varandras olikheter. Allt detta tycker jag att vi ska ta till oss idag och tänka på hur vi kan få in mer av i våran liv.
Så jag blir inte uppvaktad idag, det gör inget. Jag börjar med mig själv, att älska mig, för om jag ska älska min nästa så som mig själv så är det där jag få börja, hos mig själv.
Kärleken ser inga gränser.

Allt gott,
Ellinor

ANNONS
Av Ellinor - 14 december 2016 18:22

Jag har en underbar arbetskamrat, hon är timis precis som jag. Att jag trycker om henne är att hon är ärlig och verkligen vill det bästa för våra vårdtagare. En natt (vi jobbar nätter) så säger en annan kollega till henne att ingen gillar henne i nattpatrullen och hon svara "Det är inte sant, Ellinor tycker om mig!" Detta fick hon då som svar: "Ellinor tycker om alla."
Visst är mitt mål att vara så snäll och vänlig som jag bara kan, men jag är också människa, så nej, jag tycker inte om alla. Jag tolerera de allra flesta, men det är långt ifrån tycka om. När hon berättar detta för mig så kände jag mig förolämpad, jag vill inte bli uppsat på någon piedestal och ha ryckte om mig att ha en ängels tålamod, för det är långt ifrån sant.
En del tycker jag om, andra ligger och balanserar mellan gilla och tolererar, andra bara tolerera jag, men jag försöker unvika att hata. Allt jag gör är för min egen skuld, jag börjar med mig. Att älska mig själv så att jag kan älska min nästa. Jag är väl medveten om att när det är någon jag inte tycker om så är där ofta något hos denna människa som liknar ett drag jag själv har som jag inte tycker om och därför har jag svårt att tycka om denna. Därför börjar jag med mig själv.

Allt gott,
Ellinor

ANNONS
Av Ellinor - 4 december 2016 18:55

Min helg började med dåliga nyheter. Nyheter som var tillräckligt dåliga för att jag skulle spendera en del av helgen gråtande och oroande. Där efter eskalerar det i dåliga nyheter som gör mig arg och frustrerad. Ledsen men jag har inget annat val än att vara kryptisk.
Den första nyheten blev tydligare idag, vilket gjorde mig rädd, orolig och otroligt ledsen. Jag skulle vara mångmiljonär om tårar vore guld. Just denna nyheten kretsar kring cancer, antagligen en av världen mest orättvisa sjukdomar. #fuckcancer Tårar jag har gråtit i följd av denna sjukdomen, ja, hade de varit guld så skulle jag skänkt allt till forskningen...
Mitt i allt detta har jag julbakat, träffat min mor och lillasyster och försökt få mer julkänsla här hemma. Allt varvat av tårar i oro och rädsla.
Återigen sitter jag med bönen, mitt samtal med Gud är det som ger mig hopp. Jag ber som om det vore min enda livlina och tror och hoppas att jag blir bönhörd, eller allra minst får förstå syftet med det som händer runt om mig.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 29 november 2016 09:32

Sitter i bilen och fördriver lite tid med att skriva här. Har lämnat min ena kattunge, Perry, för kastrering, vaccination, chipmärkning samt klorklippning. Detta var för 45 min sedan, jag har precis kommit ut från Biltema där jag handlat lite smått och gott till hemmet och bilen.

Ja, det blev en adventsljusstake till bilen och en mugghållare, något ska man ju piffa upp bilen med.
Nu är det snart bara 40 minuter innan resten av affärerna öppnar så jag kan fönstershoppa samt leta efter ett struvjärn.

För i stort ingenting så är Biltema här i Helsingborg stort, två våningar! Det är helt galet faktiskt! Lite lustigt är att jag trots detta faktum hinner igenom butiken på mindre än en halvtimme, men det säger mer om mig än själva butiken.

Bilen luktar gröna äpplen nu, har städservetter från Ica med den doften i bilen. Både för att ljusstaken skulle upp och för att fördriva lite tid så torka jag av insidan av bilen och städa den lita. Blev av med lite skit i alla fall.

Detta är jag i ett nötskal. Min lillasyster såg det å sa: är din bil världen raggarbil, eller? Själv tycker jag bara det är gulligt.
Att det blev en röd och en gul sko är av en slump, de har i stort slutat dofta, men för färg kombon behåller jag dem (skånska flaggans).
Nu är det bara 30 min innan de öppnar, så lite tid har jag lyckas fördriva denna tisdagsförmiddag.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 22 november 2016 14:13

Då har jag varit i Lund och träffat min mentor, hon blir nog bra, gillar henne. Vi kom fram till en plan på hur jag ska gå vidare med mina studier och var jag ska börja. Så jag ska i eftermiddag skriva till två lärare i två kurser så jag kan få ett avslut på dessa båda. När jag väl har fått reda på hur vi skulle kunna lösa dessa så ska en plan läggas upp utifrån de föresättningarna jag får. Arbetet kommer där med också bli anpassad mot detta. Nog för att jag måste kunna försörja mig, men studierna måsten få ta plats så att det kan bli färdigt.
Var är då målet? Jo, det är att bli färdig med min teokand. till 2019, även om drömmen är att bli färdig med den redan till 2018. Sen får vi se, men jag ska skriva en magisterexamen i teologi med, inga mål satta där än dock.
Så jag ska alltså maila två lärare och sen får vi se vad som händer.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 22 november 2016 01:27

Jag sitter uppe trotts att jag vet att jag borde går å lägga mig. Enligt mina mått sätt, nattarbetare som jag är lika så nattuggla, så ska jag upp tidigt, det vill säga 07:30 senast. Ska vara i Lund klockan 10:00 för möte med den som antagligen blir min nya studiementor. Det tar väl dryga timmen att köra ner, men jag måste tanka innan samt och pumpa däcken på bilen om vi bort ser från alla andra morgonrutiner jag har.
Nu på förnatten har jag suttit och för berätt mig för både Lund och mötet med Gudstjänstvärdarna här i Perstorp så gott jag kan. Det handlar om en massa listor, som vanligt. På skollistan är det fem punkter på det jag har som släpar efter mig kring mina studier. Den andra listan handlar mer om struktur, det vill säga att jag skrivit upp alla datum för gudstjänster så jag bara bäver lägga till namnen sen.
Det kändes inte längre så hemskt att se skollistan som det gjort, vilket är en av anledningarna till att jag skjutit på det. Nu känns det genomförbart, vilket i säg är en helt underbar känsla! Äntligen finns lite motivitation där! Jag inser dock att jag behöver en plan och jag behöver följa den. Det kommer vara enda sättet för mig att bli färdig.
Mitt enda problem nu är att hitta en bra parkeringsplats i Lund i morgon som inte kosta allt för mycket och inte är för långt ifrån universitetsområdet. Lite oro finns där ju, som alltid, kring att jag ska glömma saker som jag känner att jag behöver ha med mig.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 21 november 2016 09:25

Tacksamheten är stor detta året. Förra året vid denna tiden fick jag kämpa för att få ihop vardagen och nu har jag ett jobb som betalar räkningarna. I fjor så fick jag hjälp av vänner och familj att knyta ihop de lösa trådarna och då, som nu, var jag tacksam för det. För att få in lite slantar till mat så sålde jag lite hantverk som jag hade möjlighet att göra. Det var ett sätt för mig att inte hamla i välgörenhets facket och en möjlighet för dem runt mig att hjälpa mig. Det var tufft.
I år är jag tacksam för att jag har råd att ge tillbaka. Det har varit ett nådens år då jag fått jobba för mitt uppehåll, vill inte har det på något annat sätt. I en fantastisk distraktion och med klarhet har jag fått möjligheten att förstå.
Att hamla på avsides är inte alltid fel. Det kan vara en genväg, och genvägar är inte alltid de kortaste, det kan vara de mest lärorika! Under detta året fick jag också den finaste av gåvor i ett bönsvar från Gud, det vara en del av det jag fick lära längs vägen och det handlar om kärlek. Självklart handlar det om kärlek, det är ju därför jag går den väg jag går. Möjligheten att få sprida kärlekens budskap vart jag än gå.

Det har varit ett nådens år!

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 20 november 2016 01:07

Jag har en "sluta-skjuta-upp-saker-å-ting"-vecka som tar sin början, ja, nu. Under kvällen har jag hålt på med en vägg som ska tapetseras om (typ sedan jag flyttade hit) och efter kyrkan imorgon (idag) så ska jag ta å julstäda ordentligt! Det är enbart två julsaker som är uppe, en ljusstake som jag köpte på rea för typ en månad sedan och en liten bonad jag gjorde när jag gick i skolan. Allt detta är i hallen. Det är alltså dags att ta tag i detta.
Under nästa vecka så ska jag ta tag i skolan igen, så det är att förbereda sig till det med skriva upp vad det är jag behöver göra. Förhoppningsvis hittar jag mängder med motivation på tisdag.
Angående tisdag så har jag ett möte med gudstjänstgruppen på kvällen. Även till detta måste jag förbereda mig. Cirka en söndag i månaden försöker jag ställa upp.
Sen är det ju lönevecka nästa vecka och det innebär att jag måste handla hem allt till julbaket. Mandel, kaffegrädde, mjöl, smör, socker, grädde, sirap, ev konjak, saffran ect, en hel del med andra ord.

Allt gott,
Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund och undersköterska på natten i Helsingborg som skriver om livet som just det och i all allmänhet. Gud har också en central roll. (=

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ I am this day med Blogkeen
Följ I am this day med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se