I am this day

Senaste inläggen

Av Ellinor - 14 augusti 2017 21:12

Äntligen tog jag tag i det! Jag pumpade däcken på cykeln igår och gav mig ut på riktigt idag, en helt perfekt cykeldag. Varför jag glömmer hur mycket jag gillar att cykla kan jag inte förstå, för jag älskar det verkligen!

Igår började jag måla på en tråkig vit kruka, det direkt på fönsterbrädan. Tokigt, jo, men jag är lite tokig till mans. Hursomhelst så har de måsten jag vill inte blivit av idag. Nå, dagen är ju inte riktigt slut än så disken kanske tas handom i alla fall. Annars är jag expert på att skjuta på saker och ting, mina föräldrar och syskon kan bekräfta detta.

Kvällarna har börjat bli mörka och fönsternas lampor måste tändas. Mysigt, men ger mig höstlängtan med lite kyliga dagar. Att få ta på mig lite tjockare tröjor och jeans igen. Fast redan nu börjar känna att det blir lite kyligare för jag har börjat med mysstrumporna, jag som helst går barfota men avskyr kalla tår. Vilket får mig att tänka på flera av mina måsten.

Nu hör jag hur disken ropar på mig... det är bara att bita i det sura äpplet.

Allt gott,
Ellinor

ANNONS
Av Ellinor - 13 augusti 2017 19:52

Ikväll blir det film framför teven. För ovanlighetens skull så gick där en film jag inte tror jag har sett. Det är sällan jag är filmsugen. Nog gillar jag gå på bio ibland, men jag är rätt så kräsen när det gäller vilken film.
Vet jag läser faktiskt heller en bra bok. Det tar lite längre tid, men ack alla detaljer! Så fast jag har massvis (i sann sommaranda) böcker att läsa så blir det faktiskt film i kväll.

En ledig kväll är aldrig så skön som när man har jobbar i fyra nätter. Att jobbar har sina fördelar och charm, men en ledig dag är inte att förta. Till att börjar ner så är en ledig dag inget om man inte har jobbat för den...

Så soffmys alltså!

Allt gott,
Ellinor

ANNONS
Av Ellinor - 12 augusti 2017 20:01

Många som är på semester brukar säga att de upplever sig glömma veckodagarna. Är det onsdag eller fredag? Det är ju det faktum att de rutiner som vanligtvis är kopplade till olika dagar i veckan som gör det.
Jag har inte semester, men jag jobbar inte heller måndag till fredag. Det är dock semestertider, alltså uppehåll i de allra flesta aktiviter. Det är ingen kör på torsdagarna nu. Och i med att jag jobbar helger så kan jag inte förankra vardagen i söndagens mässa heller!
Nog har man lite koll. Fast den ser mer ut som: nu jobbar jag fyra nätter sen är jag ledig två och där efter jobbar jag tre. Det är i det flödet det går och så lång framförhållning som jag har. Så veckodagsförvirrad absolut! Det är antagligen större chans att jag vet vilken vecka de är.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 11 augusti 2017 19:29

Jag kan gå runt med världens fasad av självsäkerhet. Hur då? Ja, för egentligen är det inte en fasad, det är ett uttryck för att jag tror på mig själv. Det är bara det att jag inte förväntar mig eller tror att andra ska tro och tänka det samma om mig som jag själv gör.

Jag tycker jag är vacker. Jag tycker jag är smart. Jag tycker jag är bra.

Det flesta som känner mig vet om det, de vet att jag är bekväm med mig själv. Därför få jag väldigt sällan höra något av det, för det vet jag ju redan. Så klart, men även jag känner mig osäker ibland och det finns små delar av mig som bara längtar att någon annan säger eller visar det.

Egot blir inte uppblåst av en allvarligt menad komplimang och där finns saker jag inte tycker jag är så bra på. Som sjunga tillexempel. Jag gillar att sjunga, mycket, men jag tycker inte jag sjunger bra. Men antagligen för att jag inte är rädd att göra det så tror inte människor att jag tror att jag inte tycker jag sjunger bra. Så när någon har sagt det gör jag till mig så blir jag lite generad och ger bortförklaringar (som jag sjunger ju i kör). Men det sätter sig och värmer hela min själ och jag blir glad! Den glädje plockar jag fram när det är som mörkas och låter det värma mig och ge mig ljus. Ty ljuset har vunnit över mörkret.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 10 augusti 2017 19:35

Mitt trettioförsta år närmar sig sitt slut och jag ska absolut inte klaga. Jag har ju faktiskt inte suttit still. Både Dublin och London har fått var ett besök och jag har rört mig en del i naturvackra skåneland.
Tyvärr så har det funnit sorg under detta året som smärtat hela familjen så att glädjen nästan upplevts som bortblåst.

Nu sitter jag här och fundera på vad jag vill uppleva under mitt trettioandra år. Givetvis vill jag resa, både i Sverige och i världen. Har också som mål att köpa ny bil (bättre förhoppningsvis). Som alltid finns där saker som jag skulle vilja uppleva men ur dagperpektivet verka tämligen omöjliga att uppfylla. Men jag ska ha öppna, vidöppna, ögon och vara modig. Det som idag verkar omöjligt kan ju faktiskt var möjligt i morgon.

Upplevelse år! Det är faktiskt www.claudiagalliconcha.se som inspirerar mig till det. Fast egentlig borde ju varje år vara det, men kanske, bara kanske, blir det på riktigt om vi tänker på det så. Det är ju faktiskt att gå in med en positiv vinkel och syn på ens nya år! Låt möjligheterna finnas där! Ta tillfället att växa som person och människa!

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 9 augusti 2017 10:00

Det är en regning förmiddag och jag sitter med en bra bok medan tvätten går i tvättstugan i källaren. Att sätta upp tvätt tid på morgon den dag jag går på nattjobbet har vissat sig fungera utmärkt! Jag som inte är någon morgonmänniska kommer upp och gör lite saker, som att tvätta, sen när det är klart så kan jag unna mig några timmar sömn innan det är dags att stiga upp igen och bege sig till jobb. På det sättet är jag inte helt utslagen när jag kommer hem.

Så fyra nätters jobb att se framemot. En fyrtio timmars lång arbetsvecka gjord på fyra ynka nätter. Det är mitt arbetsliv just nu.

Snart dra terminen igång och jag med den samtidigt som jag ska jobba. Men det tar jag då och där.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 8 augusti 2017 21:06

Visst låter det som världens lyx! Men jag kan inte hjälpa att tänka på allt ansvar det innebär. Att vara sin egen chef och framgång går inte på något sätt ihop med lata daga på Playa de Ingles eller en karibisk kryssning. Det är hårt slit.

Så skulle jag kunna tänka mig det? Just i dag: Aldrig i livet!

Det har funnits perioder då jag varit frestad. Problemet är bara att jag vill vara framgångsrik i det jag gör och det innebär helt klart mer arbete och tid än vad jag skulle kunna tänka mig lägga ner. Jag uppskattar faktiskt att ha tid att läsa en bok eller två!

Fast jag kan förstå lockelsen med det. Om det är något som man verkligen älskar att göra som man är sin egen chef i så verkligen!

Det är ändå en bit från mitt kall, min framtid, även om jag skulle kunna dra paralleller. Även om det finns möjlighet att bli en Martin Luther elller liknade så finns där heller inga krav på att man måste bli det. Var och en av oss har vår egen väg att vandra.

Vi ses vid korsningarna!

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 7 augusti 2017 22:42

Mitt i livet, ensam. Ack vad sorgligt det låter, men jag känner mer för det än så.

Ibland är det en lättnad. Slippa det ansvar som det innebär att leva med andra omkring sig. Det är svårt att förklara, antagligen för att jag inte vet något annat.

Ibland är det saknad. När det är det så gör det så ont! Det kan få mig att gråta. Jag kan känna mig så extremt sårbar i min ensamhet när jag känner så. Ensam är ju inte stark säger man...

Ibland är det förvirring. Mer nu än förr. Kanske för att jag är beredd att överge ensamheten på ett helt annat sätt nu än för några år sedan. Det går ju faktiskt inte att förneka fördelarna med att vara ensam. Från och till har dessa fördelar varit ordentligt starka så jag har nog svårare att överge ensamheten på regelbunden basis än många andra.

Ensamheten är min älskade, det är den jag lever med (förutom mina två katter då vill säga). Egentligen kan man väl säga att jag lever i ett förhållande med mig själv eftersom det är allt som finns i ensamheten. Men den ensamhet jag lever i är delvis självvald och kontrollerbar, det finns värre ensamhet, men också mildare.

Ensamhet när man lever med någon är för mig mer skrämmande än någon annan. Kanske är det för att jag ur min synvinkel upplever det som galet. Att känna sig ensam fast man inte är det.

Sen finns det ensamhet tillsammans, fast då är man egentligen inte ensam men ändå så är man. Det är väl självvalt och ömsesidigt. Kanske så är det inte heller så långa stunder.

Jag tro vi behöver vara ensamma ibland. Vi behöver ha möjlighet att samla våran tankar eller släppa tankarna fria, detta kan ensamheten hjälpa oss med.
Är vi ensamma för mycket så kan det rätt som det är bli överväldigande och skrämmande.

Allt gott,
Ellinor


#ensam #ensamhet #möjlighet

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund och undersköterska på natten i Helsingborg som skriver om livet som just det och i all allmänhet. Gud har också en central roll. (=

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ I am this day med Blogkeen
Följ I am this day med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se