I am this day

Alla inlägg under februari 2016

Av Ellinor - 8 februari 2016 16:02

En ny vecka, en ny dag - en otrolig möjlighet! Ja, det börja det bra, mycket bra! Himlen var stjärnklar när jag begav mig till jobbet på morgon, en sol syntes när den i maklig takt bestämde sig för att vakna. Tyvärr så gick den i moln och regnet börja falla som i en handvändning! Trotts skyfall så dröjer ännu tonerna kvar hos mig av den gyllene soluppgången, vilken melodi alltså, om jag än kunde sjunga den för er!
Fullt upp alla veckans dagar, vilket är skönt, både jobb och privat. Ja, det vill säga bortsätt från söndag efter ett! Alla hjärtans dag! Nu igen! Suck alltså! Inte kommer det står några tulpaner (favorit blomma) på mitt köksbord som tecken på hur uppskattad jag är. Inte detta året heller...
Det mest positiva jag varit med om under alla hjärtans dag var när jag gjorde halkan för nio år sedan. Det året var fabuari en bra månad, jag påbörjade det som skulle leda till min första tillsvidareanställning tre dagar innan alla hjärtans dag. Då kände jag mig uppskattad. En tid som förändra mig till det bättre.
Jag ska gå närmare in på skottdagen i veckan, i med alla hjärtans dag. Sen även lite vad som händer och hänt, det är en rätt intressant tid under kyrkoåret med.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 7 februari 2016 07:27

Dags att dra sig ur sängen, stiga upp och sätta på kaffe. Ska tralla och göra lite sång övningar medan jag gör det. Idag firas fastlagsöndagen med temat kärlekens väg och kören jag är med i ska framträda. Alla är välkomna till Perstorps kyrka klockan 11:00 för att fira tillsammans med oss.
Jag har övat så mycket jag kunnat själv för att det ska sitta med stämmorna. Det är ju något jag tycker är vansinnigt kul!
Så vi inleder upptakten till påsken, alltså fastan, och i påsk får vi lov och vara med och sjunga igen. Det är ju det som är en del av körlivet!
Så nu, ur sängen och på med kaffet!

Hopas vi ses i kyrkan!
Allt gott,
Ellinor

Lite bilder från Perstorp kyrka

Av Ellinor - 6 februari 2016 06:06

Vem kom på idéen att jag skulle stiga upp fem på morgon, för inte va det jag! Allt jag ville när jag steg upp var att stanna under täcket.
Så var det, jag måste stiga upp tidigare på lördagar eftersom det är färre tåg som går då och alltså måste jag ta ett tåg tidigare (det första som går) när jag ska till jobbet.
Det är bara att skaka av sig och hoppas det går bra ändå.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 5 februari 2016 20:49

Som jag berättat så många gånger för så lever jag ett stillsamt liv. Även om jag gillar träffa människor så är jag inte mycket för fester och partyn. Kanske för jag aldrig upplever mig passa in i såna sammanhang!
Helgen då? Den bjuder på några timmars jobb i morgon på morgon, så inget Malmö. Därefter tänkte jag ta tag i en vårstädning här hemma, det är verkligen behövligt.
Jag kommer även att öva lite stundvis, som jag gjort idag, med sånger så stämmerna blir rätt på söndag. Ja, på söndag så är kören med i gudstjänsten. Sista söndagen innan fastan inleds, kallad fastlagssöndag, eller tydligen fläskesöndag (obekräftat). Det är ett kärlekstemat, nämligen Kärlekens väg. Under första årgångens epistel hittar vi den bibeltext som antagligen är den mest använda, faktum är att Prins Daniel läste ur den för Kronprinsessan i sitt bröllopstal till henne. Jag talar om 1:a Korinthierbrevet, som ligger mig varmt om hjärtat som utvalt forsknings objekt. Vad är då det kända och välanvända frasen? "Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken." 1 Kor 13:13
Den texten får vi tyvärr inte höra på söndag, detta för att vi är inne på andra årgångens texter. Men besöker ni Perstorp kyrka klockan 11:00 på söndag så ska vi sjunga nämda fras för församlingen, ja, och så får ni ju höra andra texter kopplat till kärlekens väg.
Så inledds fastan och det som ska representera lidandets väg, av kärlek.

Allt gott,
Ellinor

Min version av symbolen som utrycker tro, hopp & kärlek

Av Ellinor - 4 februari 2016 14:46

Det är vår i luften. Inte mer än ungefär tre grader varmt och en skinande sol! Härligt som bara det! Jag njuter extra mycket av att jag har ett jobb som ger mig möjlighet att andas denna friska luft på okända smultronställe. Och köra bil, jag älskar det! Inte jätte långa turer utan det brukar för det mesta bli bra på jobbet, särskilt när man ska utanför byn. Känslan att hitta till en plats som knappt finns på kartan annat än för de som bor där är helt underbar. Grusvägar, sjöar och solsken har alltså förgyllt min dag.
Nu är jag på väg hem, där ska städas lite och lagas mat. Det blir kyckling idag, helstekt, första gången jag gör det. Kom över dem billigt och har länge velat pröva göra kyckling så. Ikväll är det kör, vilken är extra viktig i med att vi ska sjunga på söndag. Men innan kören är det månadens veckomässa (alltid första torsdagen i månaden) 18:00 i hoppets kapell! Vanligt vis brukar jag ta en kort promenad där efter innan kören börjar.
Så det är min dag, hur är er?

XO
Ellinor

Av Ellinor - 3 februari 2016 21:45

Jag har inte så mycket att skriva om idag, lika lite som i går faktiskt. Har något av en idé-torka.
Solen tittade fram tidigare idag och jag kunde njuta av den, det var vår i luften. Passande på flera sätt med Sankt Valentines dag runt kröken. Vi kan ju hoppas på en vår som är tidig som påsken, med dess gula liljor vajande ute redan i slutet av mars.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 2 februari 2016 16:17

Mina glasögon är prickiga av regnet som faller då och då, till kommer kraftiga vindar.
Idag grattar jag min kusins dotter och hennes man på deras treåriga bröllopsdag! Det är ofattbart vad tiden gått! Det känns faktiskt som i fjor, men tre år! Och tre är ju alla goda ting, därför är det inte heller förvånande att deras lycka fylls på med en liten i år. Denna liten ser jag fram emot att möta då sommaren är här. Trotts regnet så känns det inte allt för långt borta med sommarvärme.

Emma & Jonas, ett stort grattis på er bröllopsdag! Önskar er många lyckliga år!

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 1 februari 2016 14:24

Nu är det som vanligt, jag sitter och väntar på tåget. Det är väl livet utan bil i en av Sveriges minsta kommuner, då tar man tåget!
Det speglar lite av mitt liv med, denna eviga väntan. Jo, jag har sagt det för! Det ljusa i det hela är ju att tåget kommer för eller senare, det gäller bara att inte missa det! Ofta så är det segt som bara den, och då kvittar det att man vet att det kommer eller inte.
Så väntar det gör jag, varje dag. Ibland är det på tåget, andra dagar så är det något helt annat.

Allt gott,
Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund med siktet inställt på examen.
Tar en dag i taget!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards