I am this day

Alla inlägg under januari 2016

Av Ellinor - 24 januari 2016 18:17

Huvudet värker, gick inte att sova bort. Det lutar mot att jag får lov att ta smärtstillande men jag undviker det gärna.
Vad har hänt annars? Väldigt lite, lite standar ledighets-göra, med andra ord hushålls sysslor. Inte det roligaste, men även det ska göras.
Övrigt så har jag följt de olika prästvigningarna runt om i landets domkyrkor. I Lund vigdes en av dem jag var uppe i antagningen med, en urhärlig tjej som säkert kommer vara fantastisk. Där var ytterligare en tjej som vigdes som kommer till oss i Perstopr under sitt första år! Det ska bli otroligt spännande.
Lustigt nog känns inte detta tungt, bara spännande, kanske för att jag vet att jag inte skulle varit där än ändå. Det är faktiskt mer motiverande än något annat. Jag har två år på mig att bli färdig med skolan. Nästa år ska jag ta tag i kontakten med det stift jag väljer att göra min andra ansökning till, vilket det blir får vi se då.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 23 januari 2016 18:58

Denna helgen har jag två katter, min egen pip och så min väns arbetskamrats katt. Inga problem än, även om de båda katterna inte bråkar så är det inget livligt umgänge heller. Alltså inte avskräckande för att skaffa en till katt.
Under en längre tid har jag velat ha en katt till, jag vet dock inte hur jag ska gå till väga. Min egen katt fick jag, så det var inte särskilt svårt. Jag har kollat på olika adoptions sidor, men har inte haft den ekonomiska möjlighet och en del av dem ställer helt orimliga krav (som hembesök), och jag har inte varit bered att uppfylla dem.
Helst skulle jag vilja ha en kattunge, men jag tror jag ska vänta lite, till efter jag rest utomlands. Så i september ska jag kolla upp möjligheten att skaffa en liten buse till.
I framtiden vill jag ha hund med, men det är lite avlägset eftersom det är en mellan stor hund som jag vill ha, svensk lapphund, som behöver rätt mycket motion. Lägenhet är inte riktigt rätt plats att ha en sån hund. Vi få se hur det blir med det i framtiden.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 22 januari 2016 18:04

För många så ser detta bara ut som en samling köksredskap. Men se där har det inte rätt, för mig är det ren och skär lycka!
Varför undrar ni säkert?
Jo det är faktiskt så att jag har varit av med denna låda och frukta att den var borta. I den fanns besticken jag valt till mig själv på IKEA, de finns inte på IKEA längre. Där fanns också mina favorit köksknivar och mina barnbestick, samt vitlökspressen (super viktig!). Men visst var det mest sådana saker som mått och dylikt, men det är ju alltid bra att ha.

Mina barn bestick, teskeden är borta sen evigheter. Finns den någonstans att finna så är det hos min far.

Fyra stycken av dessa långa teskedar blev också återfunna i lådan.

Mina älskade bestick. Världen går inte under under utan dem, men det skulle bli svårt att hitta några bestick jag tycker lika mycket om.

Så så kan en låda av lycka ser ut. Det är ofta i de små sakerna vi finner störst glädje i.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 21 januari 2016 21:05

Det har varit kallt idag. När jag åkte till jobbet 06:30 i morses så var det -16°C ute, med andra ord isande kallt. När solen gick upp så var hela världen som något hämtat ur Frozen eller Narnia ? Häxan och lejonet! Vacker som ett vykort. Så jag ska dela med mig av lite bilder som jag tagit.

Det är liksom bitterskönt med kylan. Dels skönhet, dels en bitande kyla.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 20 januari 2016 16:19

Jag gillar läsa, det är ingen hemlighet. Tidningar är väl inte mitt främsta val av läsning, men när jag gör det är det främst hobbyidningar som 101 idéer eller Allt om trädgård. Jag gillar ju att pyssla och hålla på med växter så det är lite givet att det är sådana tidningar jag väljer. Det finns givet viss flera andra tidningar, främst inredning (mest till jul) och pyssel/hobby (många tidningar har det tillfälligt) som jag läser.
Böcker då? Oj, det är min värld, men jag är rätt så kräsen. Ingen skräck, ytterst lite deckar, då endast visa sorters. Främst så är det romaner som inner håller drama, kärlek, & äventyr, mellan saga och verklighet. Fantasy är en viktig genre för mig som jag läser ofta. Där bör finnas en god balans mellan saga och verklighet när det är tydligt förbundet till vår verklighet, alla lyckas inte med det. Saken hör ju till att det inte får upplevas som orealistiskt utifrån de från premisser som ges.
Vilka författare läser jag då? Nora Roberts är en av dem, hon skriver mycket blandat, dock gillar jag inte allt hon skriver. Bäst är hennes bokserier, annars brukar jag känna mig lite snuvad på slutet. En annan författare som jag uppskattar är Cecelia Ahern som är mest känd för Ps, jag älskar dig, men har skrivit fler böcker som är utsökta. Hon håller sig mellan "tänk om" och hur det faktiskt är på ett kittlande sätt. Bland annat så lyser detta igenom Tack för alla minnen och Om du bara kunde se mig vilka jag verkligen tyckte om.
I ren fantasy så läser jag främst David Eddings som ger en saga för vuxna som få. Det är extra roligt att läsa som religions kunnig, men också som religions intresserad eftersom fantasy utforskar alla möjliga "tänk om". Jag tror att genre ger författaren det spelrum som behövs för utforska och fundera.
Sista jag tänker tar upp är en serie böcker, nämligen Liftarens guide till galaxen som är något svår läst till att börja med, men minst lika svår att släppa. Douglas Adams lyckas verkligen fängsla en trotts lite motgångar.
Där finns mycket mer, en vacker dag kanske jag skriver om det.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 19 januari 2016 21:38

Det finns så många saker jag vill, från det lilla lilla damkornet till drömmen om en trädgård. För att ta de enkla grejerna så skulle jag vilja baka mitt eget bröd. Det händer ibland att jag gör det, men jag skulle verkligen vilja göra det regelbundet. Ett problem till detta är att jag inte har hittat det ultimata brödreceptet med det där fantastiskt goda brödet, ja och så är det det faktum att jag är minst sagt urusel på att hålla ordning (och där försvann alla möjliga friare ;).
Det leder smidigt in på en annan sak, ett rent och ordningsfullt hem, det vill jag har. Den bubblan sprak innan den hann bli något! För mig har det blivit att antagligen har du ett rent hem eller så försöker du skapa ordning. Resultatet blir ett organiserat kaos! Ekonomi och kräsenhet (med snålhet inräknat) är också bidragande orsaker. Till lite tröst kan jag i alla fall säga att det blivit lite bättre för varje år. Är i alla fall inte helt handlingsförlamad när det kommer till kaos.
Vissa saker går i vågor som jag vill, lite likt soliga dagar, det kommer och går. Men jag ska bli bättre på att ge mig själv dessa soliga dagarna, för trotts allt är det något jag vill, men inget jag måste.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 18 januari 2016 20:07

Idag har det varit arbete som gällt. Jag har faktiskt inte gjort mycket mer än det idag. Dagen började världens soluppgång medan jag är på jobb, det är såna morgnar jag är tacksam att jag jobbar dag, och springer ute i jobbet. Allt hade dock förändras när jag skulle åka hem, då snöa det. Faktum är att det snöade obehagligt mycket (för att befinna sig ute) i stora vita flingor, inga problem med tåget i alla fall. Över 5 centimeter snö ligger på mitt balkongräcke.
Sen har jag bara slappat fram för teven om man bort se från disken och för flyttningen av ett litet bord från ett rum till ett annat. Så inte så mycket.

En bild som jag tog på hemvägen.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 17 januari 2016 19:23

Hela dagen har jag funderat på vad jag ska skriva om. Dagen evangelige är väldigt intressant, det är bra ett problem med det. Det väcker för många tankar och trådar att kretsar kring så jag kan helt enkelt inte samla tankarna jag har så att det blir sammanhängande. (Vill ni läsa det så är det Johannes evangeliget 4:5-26) De andra texterna idag var också väldigt intressant, själv fastnade jag för den gamla testamentliga läsningen som var poetisk och solidarisk. (Jesaja 55:1-4)
Hela dagen har varit underbart solig, nästan på ett magiskt sätt. Snön glimmade som diskokulor, vit men ändå så fylld av färg, och luften hög och klar. En helt ny morgon, ja, så kändes det, med en halvmåneskärva som synes på den ljusblå dags himlen. Men istället för att använda mig så ska jag vissa i de bilder jag tagit idag.

Allt gott,
Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund med siktet inställt på examen.
Tar en dag i taget!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards