I am this day

Alla inlägg under december 2014

Av Ellinor - 11 december 2014 00:04

Jag sitter just nu på golvet i mitt kök, inte av någon annan anledning än laddning. Utan för hör jag hur regnet trummar på fönsterblecket och önskar att det vore snö istället som kunde lysa upp vintermörkret. Har för ovanlighetens skuld haft på Nobelbanketten hela kvällen, det förvånar nog få att jag tyckte om Kronprinsessans Viktorias halsband och tyckte det var en makalös klänning hon hade på sig som klädde henne väl, trotts att jag inte gillar axelbandslöst. Men det var inte därför jag tittade, jag tittade för att jag verkligen gillade priset i fysik, tänk LED-lamp! Och så var det en del intressanta samtal, nu måste jag ju bara läsa något av Nobelpristagaren i litteratur!
Det var en Nobelfest jag verkligen hade velat vara med på, fantastisk sällskap och fantastisk mat, kan det bli bättre?
Jag har svårt att tänka mig det, men vem vet?

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 10 december 2014 15:52

Livet utan fotnoter vore en dröm som går i uppfyllese. Jag sitter just nu med en hemomtenta och skulle kunna skriva hur mycket som helst om det inte vore för de där fotnoterna som hela tiden ska vara med på ett hörn. Kanske bör jag överväga att ändra min strategi? Jag kanske borde skriva allt det där jag kan och sedan ge mig in i böckerna och leta fotnoter och sedan rätta till texten efter vad jag hittar?
Helt ärligt så vet jag inte. Det är en form av hat-kärlek jag har till fotnoter, det är svårt att beskriva något som är spännande och avskräkande på samma gång! Dock märker jag att jag kan väldigt mycket mer än jag trodde, det är liksom om kunskapen jag fick för ett år sedan var en omogen frukt som behövde mogna, kanske är den inte färdig än men den är på god väg.
Undrar om ens kunskap kan bli övermogen? Kanske är den de för utomstående? Jag mennar att man kanske kan säga att den är den när den börjar irretera ens medmänniskor... Bara en tanke
Nej, nu ska jag ta på mig den där uppgiften med fotnoter.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 9 december 2014 00:34

I år har verkligen blivit mycket julpyssel, så roligt! Två av fem julklappar är färdiga, var av fyra ska vara hemmagjorda. Har bakat lite med, experimenterat som jag gör. Det innebär att jag ändrar på recepten så smaken blir mer som jag vill ha den till jul. Fick goda nyheter idag med, tentan jag gjorde (som jag gjort sååå många gånger) för cirka två å halv vecka sedan är godkänd, äntligen! Fast jag har lite svårt att förstå det, men det innebär att det blir en till termin på universitet.
Lite bilder på vad jag gjort.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 4 december 2014 19:22

Sa att jag gillar att pyssla så jag tänkte dela med mig av lite pysselbilder!

Några av bilderna har ni kanske sett för, men det är sånt här jag håller på med när jag får tid över!

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 3 december 2014 23:15

Ja, jag har inte så mycket jag behöver göra inför julen. Mestadels så firar jag julen hos någon och skulle jag fira själv så köper jag bara det jag tycker om och då ärdet inte mycket ändå. I år firar jag julen hos mamma, så det är bara att komma ditt med sitt bästa humör och hjälpa med allt på julafton.
Trotts detta så finns där saker jag ändå gör, skickar julkort och bakar. Julkorten skickade jag faktiskt i går och i år är det enkla recept för julbaket, behöver ju inte mer än att bjuda på när jag får advents besök (man bör bjuda på något, annars kan de ta julen med sig när de går i advent, -> skrock). Det blir lite lussebullar, kanske pepparkakor och olika kladdkakor. Ja, jag får se vad det blir.
Sen en del julpyssel på det.

Allt gott,
Ellinor

Krans av julgranskulor som jag gjort i år!

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund med siktet inställt på examen.
Tar en dag i taget!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards