I am this day

Alla inlägg under februari 2014

Av Ellinor - 15 februari 2014 23:32

Mitt mål i dag var att inte alls bry mig om det som ska göras i uppgifter till skolan. Tro ni att jag lyckades?
Det börja bra, i alla fall att hålla mig borta från skoluppgifter, jag försov mig och kom en timme senare än vanligt till Malmö. Lugnt än så länge och det närmaste jag kom att hålla på med det var när jag öppna handväskan (där i ligger en av böckerna jag ska läsa till nästa hemtenta), men inget. Väl i Malmö så har jag helt enkelt inte tid att tänka skola, först löser vi melodikrysset, vilket var lite krångligt. Sen testade vi syrrans nya tevespel medans mamma plocka undan på sitt rum där en garderob skulle bli monterad, vilket jag och syrran gjorde när hon var klar, sen lite mer tevespel och jag lånade syrrans dator för att lägga in mer musik på min pad. Sen var det dags å åka hem och det är på tåg resan hem som det händer, ur handväskan åker boken upp och jag börja läsa. Så var det med den lediga dagen, allt man vet om att inte ta jobbet hem och ändå kan man inte låta bli. Som tur så läste jag bara på tågresan mellan Malmö-Hässleholm.
I morgon ska jag också försöka undvika skolarbete och ägna mig åt mitt sorgligt försummade hem, städa, diska och laga mat är tanken, helt enkelt har en sån där välbehövlig hemma dag. Ska försöka få in lite motion på schemat också för även jag själv har sorgligt nog kommit helt i andra hand detta året, tyvärr, det är dags att ta tag i det. Ska ändra mina rutiner till det bättre ett steg i taget.
Så jag lyckades inte hålla mig borta helt från skoluppgifter idag och har inga jätte höga förhoppningar på att jag lyckas med det i morgon. Goda försök är ändå aldrig fel.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 14 februari 2014 19:26

Här sitter jag med min heta date, min plata och ett tangetbord som glöder het (bara fition) för allt skrivande jag gör på hemtentan. Inte någon romantik för mig om det inte är med en myssig bok, vilket jag faktiskt spar till när tentan är färdig. Just idag är jag nästan den perfekta sterotypiska bilden av singelkvinna som närmar sig trettio och är ensam på Alla Hjärtans Dag, jag käkar glass och choklad som jag själv har köpt. Det stora undantaget är väl att jag inte lyssnar på deprimerande sånger om att jag inte vill vara själv, faktum är att jag inte har något emot att vara själv. Det kommer att komma dagar då jag får igen all romantik jag missat om det nu är det jag vill ha, det får tiden avgöra, tills dess nöjer mig med en ledig helg och en mysig bok med radion på i bakgrunden.
Helt ärligt så önskar jag ibland att jag hade en hemlig beundrare som skickade kort till mig idag, men det med hemliga beundrare är nog lite ur tiden. Jag är ju ingens hemliga beundrainna och jag tycker inte jag ska förvänta mig mer av andra än vad jag gör av mig själv.
Jag får vara min egen beundrare idag, det har varit en rätt bra dag i största allmänhet och jag har sköt mig här hemma så varför inte beundra mig själv idag?

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 14 februari 2014 10:58

Nu går skrivandet bra, ja nästan så jag knappt hinner med själv. Det känns lite galet att det alltid ska gå som bäst i skrivandet när jag är mitt i deadline, den ska vara inlämnad idag! Det hade nog stressat de allra flesta men inte mig, jag rycker på axlarna och skriver på och mår förvånadsvärt bra med det. Ta nu inte miste, det är faktiskt inte så att jag gillar att vara ute i sista minuten, jag hade hellre varit färdig föra veckan! Är alltid överlycklig när jag är färdig tidigare så jag hinner kolla igenom ordentligt det jag skrivit.
En del av mina lärare mennar att jag skulle fått ett bättre betyg om jag tagit mer tid på mig, men eftersom jag är den jag är så är jag inte helt säker efter som det tycks var just innan deadline som jag skriver som bäst, men vem vet. Denna gången har jag hållit på från start till slut konstant, jag har till och med suttit med denna hemtentan på helgen, så denna gången så hade inte mer tid gett mig en bättre hemtenta. Jag vet i alla fall att varje gång jag skriver dessa uppgifterna så blir jag bättre, även om jag är trögg i starten.
Nu ska jag fortsätta skriva på hemtentan så jag kan lämna in det i tid.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 13 februari 2014 19:29

Nu sitter jag i slutspurten utan att vara nära mål, detta är en kamp som jag måste vinna annars kan jag garatera att det kommer uppstå en del problem som jag inte har lust att ha alls. I-lands problem? Ja utan tveckan! Å tur ä vl det för då finns det en lösning, även om det är rätt uppenbart vad lösningen är just nu. Alla har sin kamp att handskas med, just denna är min.
Så nu sätter jag näsan i böckerna och händerna på tangentbordet och lyckas med detta för att kugga är inget val!

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 12 februari 2014 21:53

Idag har det gått förvånadsvärt bra, jag känner mig optimistisk på riktigt just nu, försöker inte bara dra upp mig själv. Skrivit drygt en sida och har mer på lut men måste fundera lite. Jag kanske ska använda papper och penna en stund innan jag skriver ner det jag ska skicka in.
Det har nästan varit roligt att skriva denna hemtentan idag och jag kan bara hoppas att känslan håller i sig i morgon och på fredag med, då kanske det blir en hygglig hemtenta och inte nått du inte ens skulle ha på utedasset under sommaren! Då kan jag känna mig lugn.
WWJD och PUSH är vägledande i sådanhär stunder och stärkande. (WWJD=What Would Jesus Do, PUSH=Pray Until Something Happen) Det är faktiskt inspireande också, hjälper i alla fall mig att komma vidare på min väg.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 12 februari 2014 16:08

Då bloggar jag. Helt plösligt stod det still. Jag som känner att jag var på G innan jag åkte från Lund, men nu när jag är hemma känns det som det är helt blackout och jag som börjar få brotom med denna hemtentan, den ska in på fredag. Jag kanske får lov att titta lite på förberedelserna inför seminariet i morgon och återkomma lite senare.
Idag var det inte OS som lockade alls, de sände inte det som var intressant ändå! Inte vill jag se repriser eller en hockey match mellan USA och Kanada, för mig är det helt ointressant! Jag hejar på Sverige och alltså vill jag främst se Sverige! Det blir det i kväll, men också i morgon, se om jag hinner titta!
Nä jag får nog ta å titta på min litteratur som jag ska ha till min kandidat-uppsats och skriva om det till serminariumet i morgon.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 12 februari 2014 11:15

Idag belv det en runda till Lund där jag sitter just nu och försöker skriva så mycket som jag bara kan på den där hemtentan som jag har, det är inte det lättaste kan jag säga, men jag försöker.
Tillbaka till vad jag gör i Lund. Det är så att jag har ett serminarium kring min kandidatuppsatts vilket innebär att jag måste skriva och skicka ut varför en av bökerna jag ska använda är väsäntlig för min uppsatt, alltså lite variation till mitt tenta skrivande. Boken var jag tvungen att låna på biblioteket i skolan, som tur var fanns den där. Så det är tillbaka till tentan och skriva så mitt tangentbord glöder och läsa fort om det nu går. Satte mig fint ner för att fortsätta på tentan så upptäkte jag att jag glömt ena boken jag tänkt skriva ur, men som tur var så hade jag den andre så det blev att börja på en annan fråga i stället för att avsluta dem jag redan påbörjat. Det går ju till en viss del, kan jag under denna timmen få ihop en och en halv sida på den frågan så är jag överlycklig! Så håll tummar och tår för mig att jag lyckas skriva färdigt denna hemtentan på en godkänd nivå innan fredag vid midnatt!
Nu fortsätter jag att skriva på den.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 11 februari 2014 20:46

Kommer inte så långt med min hemtenta just nu, det sa helt enkelt stopp. Kan tillägga att detta hände ungefär när vi tog brons och silver i skidor om det nu förklara saken. Tror mig att jag försöker, men jag har så svårt med att se nödvändigheten i frågorna. Istället är det jag som ställer frågorna om vad de har för relevans till kurslitteraturen och hur jag redovisar kurslitteraturen genom att svara på dom frågorna. Recenserad den ja, men inte redovisa den. Har bara tre dagar på mig att skriva klart och jag är helt ärligt orolig att jag inte ska få ihop det, men å andra sidan har jag faktiskt lyckas med det förr.
Ska jag ta ut det positiva i dag så har jag skrivit drygt en sida i dag. Önskar att jag kunde fotnota en del av det jag kan, min erfarenhet, men det räknas inte. Kanske hade det gått lättare att skriva då.

Allt gott,
Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund med siktet inställt på examen.
Tar en dag i taget!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards