I am this day

Alla inlägg under maj 2013

Av Ellinor - 4 maj 2013 21:54

Morgondagen börja tidigt för jag ska på tåget till Karlshamn och gå på Gudstjänst där.
Varför kanske ni då undrar?
Jo, det är så att vi ska få träffa våran handledare för gruppraktiken i sommar. Det ska bli jätte spännande, han har nämligen ett väldigt gott ryckte! Jag hoppas jag en dag ska kunna få ett lika gott rykte!

Så det är alltså upp tidigt och iväg tidigt, tåget går redan 07:30 och det tar två timmar att komma dit. Det ska till att börja med bli intressant att se hur en annan församling än den man är van vid arbetar. Mycket sällan är det som jag går på gudstjänster i andra församlingar, de få gånger det händer är det dop, bröllop och begravning som är vanligast. Det händer att jag går på någon middagsbön i Lund men det är inte riktigt samma sak som att gå på söndagarna.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 4 maj 2013 00:02

För tillfället är det herdabrevet "Gud är större" som ligger på mitt nattduksbord, tillsammans med en mäng andra böcker. Denna boken sticker ut, inte för att den skiljer sig så radikalt från dem andra. Det som gör att denna sticker ut är att där ligger pappers bitar med anteckningar lite över allt i den. Boken som är skriven av Lunds stifts biskop Antje Jacklén speglar både kvinnosynen i kristendomen och kristendomens förhållande till sekuläriseringen i Sverige och världen. Det är så mycket jag kan berätta om boken just med tanke på att jag inte läst hela.
Den ligger där på nattduksbordet och blir upplockad ibland för att jag ska läsa lite, men efter några rader kommer anteckningsblock fram och jag skriver ner mina tankar. När jag har läst några sidor måste jag lägga ifrån mig boken för att bearbeta det jag har läst, ganska snart är jag i den och läser igen. Nyfiken som få!
Det kan tyckas jobbigt att inte kunna sträckläsa, men jag är så nyfiken och vill vet, lära mig så pauserna är nödvändiga!
Jag ska få den stora äran att prata med Biskopen Antje i slutet av augusti och har varit lite rädd för vad vi skulle kunna prata om, men bara några sidor in i boken så ser jag att där finns annat än Gud i sig att prata om, där finns sekuläriseringen och religionen i samhället. Faktum är att det räckte med att läsa baksidan för att upptäcka detta!

Allt gott,
Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund med siktet inställt på examen.
Tar en dag i taget!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards