I am this day

Alla inlägg under maj 2013

Av Ellinor - 12 maj 2013 19:26

Det sägs att när kontakten med en människa försvinner, rinner ut i sanden, så är det för att en ny människa är på väg in, som det håller en viss balans. För tyckte jag om det utrycket, men inte längre. Det är klart att människor kommer och går i ens liv, några lämnar tydliga märken, andra inga alls. Sen har vi den grupp av människor som är en del av ens liv som håller sig utkanten av ens liv fast man skulle vilja ha ett närmare bekantskap än att springa på varandra ibland.
En del människor gör en osäker, några människor är det en som gör osäker. Några ler när de ser dig och andra går bara förbi fast än ni lekte varje dag som barn. Visst är det konstigt? Världen är full av människor älskar att umgås, ändå sitter en del hemma ensama och väntar på det telefonsamtal som ska ändra på det. Behovet av bekräftelse gör att de inte tar insiativet själv, det är ingen som säger att de är värdefulla och skulle vara saknade om de inte fanns kvar fast det än är pricis så det är.
Individen till all ära, men hon lever i grupp, inte ensam.

Tack Gud, för din kyrka som ger oss en plats att mötas på, som kan visa vägen bort från den oönskade ensamheten till ett liv i gemenskap med andra.
Gud, hjälp oss att visa varandra kärlek och öppna våran hjärtan för att ta emot kärlek och vänskap från våran medmänniskor.
Amen.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 11 maj 2013 00:08

Det finns ett talesätt att regler är till för att brytas och nog händer det att jag inte räcker upp handen utan pratar rätt ut(!). Förhoppningen är ju att jag ska få möjligheten att representera något mer än mig själv och det hoppet går förlorat om jag trappar i klaveret. Jag och ingen kan ju gå runt med textskyltar likt dem till DVDer när skådisarna kommentera filmer, "Deras åsikter är nödvändigtvis inte våra och representera där av inte vårt bolag"!
Ta inte miste, detta innebär inte att jag måste tänka kollektivt, men vad jag publicera kan misstas vara något annat än mina egna och därför bör jag (ja, alla egentligen) vara försiktiga med vad som jag lägger ut som är offentligt. Det är lite krångligt och skrämande, och ibland undrar jag om min personlighet har någon plats i det hela.

Så för att vara på det klara, så representerar denna blogg bara mig och ingen annan eller annat, även om de ibland får plats här ibland!

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 9 maj 2013 22:02

Jag sitter och skriver på två texter som i tal ska vara ungefär fyra till sex minuter. Det är rätt svårt att avgöra när det är lagom. Jag är i det läget att jag skriver ner allt jag kommer på och skalar av texterna sen efter hand.
Det är första gången jag skriver denna typen av text som ska framföras, jag har gjort det på 'lek' för att se att jag kan, men det har inte blivit bra. Så nu lider jag av presentationsångers. Det positiva är att jag har tid att få det rätt.

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 9 maj 2013 13:23

Hur ska man tolka det där. Ett av dagens problem (Kristi himmelsfärd) ligger i grund i just himlafärden som skede. Hur kan den detta ske? Hur kan Herren vara här men ändå där? Då får vi lov att ta hjälp av tron. Tron på att elva personer såg och upplevde denna man och händelserna kring honom. Jesus var/är en man som var och är mer än vi kan förstå. Han är hos dig men också hos mig, här och där! Här är, som vi fick lära oss av Magnus, Eva och Brasse i Fem Myror är Fler än Fyra Elefanter, är där jag är och där är där som jag inte är.
Det är för mig en mycket fängslande tanke, att här är där och där är här. Det förenar oss alla på ett helt nytt sätt.
Så med Eurovisions slogan "We Are One" avslutar jag!

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 8 maj 2013 18:41

Förundras alltid över hur mycket som det tycks hända i andras liv men inte mitt. Det är inte sant, det vet jag, någon där ute tycker säkert de om mitt liv.
Jag tittar inte på någon lägenhet eller sitter ute i någons trädgård och njuter av solen eller så. Allt jag gör är att plugga och förberedda mig för framtiden. Det är ju inte så bara, det är ju en hel del. Sen har jag ju lite aktiviteter jag är frivillig i med, men i takt att vi närmar oss sommaren så minskar även dessa.
Kristihimmelfärdsdagen i morgon, tänk att det gått fyrtio dagar sen påsk! Det är helt otroligt! Tänk vad så mycket världen har förändrat på den korta tiden!
Det är grönt och skönt hos oss i Malmö och det är full fart inför Eurovision Soncontest! Fjärilar överallt, både insekterna och prydnader! Flaggor med!

Allt gott,
Ellinor

Av Ellinor - 6 maj 2013 22:50

Egentligen så vet jag inte om min dag har varit så produktiv som jag önskade att den skulle vara, men jag har antagligen inte var inte varit allt för lat. Det har varit lite förberedande (ner nördande) för framtiden. Egentligen skulle jag arbetat på andra grejer, men det är inte ofta dagen blir som man tänkt. Jag är rätt nöjd så länge jag har varit lite produktiv, jag skriver ju trotts allt dagens andra inlägg här på bloggen.

  

Se där, det är ju rätt bra!

Jag få se om jag är produktiv inom områden som det är deadline till i morgon, hoppas det!

 

Allt gott,

Ellinor

Av Ellinor - 6 maj 2013 16:43

Har ni någon gång läst något som inte är negativt men ändå rubbar er värld?

Jag har, senast idag faktiskt. Jag hoppas på att det ska vara ett skriv fel.

Det jag läste innebär en förändring, för mig och många fler, man vet ju vad man har men inte vad man får.

Förändring är ju inte alltid dåligt, men det kan ändå göra en lite rädd. Rädd är precis vad jag är, mycket på grund av att jag inte kan göra någon som helst förutsägelse om vad denna tänkta förändring innebär, det är en helt ny situation för mig, en främmande situation.

 

Så två extremer kommer upp i mitt huvud, det kan bli super bra eller dåligt. Där kommer upp en annan möjlighet också, att förändringen inte är så extrem alls.

 

Nej, det rörde verkligen om i min värld, men jag är vis om att det löser sig.

 

Allt  gott,

Ellinor

Av Ellinor - 5 maj 2013 18:46

Fortsätter att nörda ner mig i mitt framtida yrke med förberedelser inför praktiken jag ska göra i sommar! Hade en strålande dag i Karlshamn idag och jag ser verkligen framemot praktiken, riktigt längtar gör jag.

Jag kommer förvisso sakna katten som kommer bo hos mamma dem veckorna jag gör praktik, men jag får väl hälsa på honom via Skype!

 

Just nu håller jag på att gå igenom texterna som vi framförallt kommer att användas oss av under de fyra veckorna. Det är under trefaldigheten så missionen är centralt.

 

Men detta kommer bli jätte bra!

 

Nästa söndag, om jag nu inte minns fel, är det Lunds domkyrka som gäller, katekumentatet i Lunds stift är då i centrum och min Mor är en medvandrare i det. Så det ska bli spännande och säkert också givande. (Läs mer om det: http://www.lundsdomkyrka.se/kalendarie/?PageNo=2 )

Det är biskopen som ska leda predikan så av den anledningen så blir det ännu mer spännande!

 

Men det var väl allt jag hade att säga idag.

Allt gott,

Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund med siktet inställt på examen.
Tar en dag i taget!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards