I am this day

Alla inlägg under februari 2013

Av Ellinor - 15 februari 2013 12:01

  

Nu är den inskickad! Men den är antagligen lite för kort!

Jag gillar verkligen inte att jag är så slarvig, vill verkligen inte vara det. Jag är i alla fall bered på det värsta.

 

Det är ändå hyfsat bra, så det är ju inte helt i sjön, det är en liten tröst.

  

 

Det är inte det slutgiltiga inlämingen så det finns möjlighet att rätta till det än, och det blir lite lättare nu när jag redan har början. 

  

I helgen blir det att läsa lite mer i den tjocka boken om den Historiska Jesus. Men även tråkiga böcker dyker upp ibland, även om de är informativa.

Sen ska jag försöka hinna med lite med min nätbaserade kurs med.

   

Mycket nöje,

Ellinor

Av Ellinor - 14 februari 2013 18:00

Jag känner mig lite ensam i kväll, men inte för vad de ni tro. Sitter med en inlämningsuppgift som ska vara inne i morgon 12:00. Vanligtvis har jag haft min egen cheerleader i bakgrunden (alltså över msn och twitter), men inte denna terminen eftersom vi läser olika kurser. 

Så nu måste jag heja på mig själv.

Det är svårt att förstår vad stödet betyder innan man inte ha det längre. 

 

Jag gottar mig i skidskyttet under tiden, muntra upp mig!

 

Mycket nöje,

Ellinor

Av Ellinor - 14 februari 2013 09:31

Känner att jag ligger efter med skolan, det ger mig lite panik. Fast egentligen ligger jag inte efter, jag har bara lite ont om tid innan deadline och undrar hur jag ska hinna! Det är ett måste, något jag vill nått oändligt mycket! Så jag stressar för att hinna och jagar upp mig själv, ibland i onödan, men det ska gå!

Mycket nöje,
Ellinor

Av Ellinor - 12 februari 2013 23:14

När man som jag pluggar ett ämne i vetenskapens värld, men också är ett änme som hör hemma i en religös värld så är det naturligt att ifrågasätta. Det är speciellt att tro på texterna i bibeln, men nu ska jag helt plötsligt se allt som myter. Vetenskapen säger att det inte finns några mirakel för det går inte att bevisa, det gör att jag tvivlar på texten ibland. När jag gör det kan det ibland vara en upplevelse av att jag skulle tvivla på Gud, men så tar jag ett steg tillbaka och ser att det är textens rationalitet jag ifrågasätter och inte Gud. 

Gud är den jag vänder mig till när det händer, men det är faktiskt inte nödvändigt att tro på texten. Det finns så många andra texter som skulle kunnat kommit med i NT's kanon. Ibland kan man undrar om det inte räcker att säga att jag tror på en snäll, givmild och omtänksam man som visade vad medmänsklighet är, att han var sänd från Gud för att agera förebild. Kanske är det allt jag, och du, behöver kunna om Jesus. Det handla om kärleken till medmänniskan.

 

Gud har varit viktig för mig sedan jag var ett litet barn, jag kan inte minnas en stund utan Gud. Gud har alltid funnits där, aldrig övergett och alltid älskat mig.

Gud är större än att vi tror att Gud är god enligt våran definition, det finns ett vidare perspektiv som varken du eller jag kan förstå.

Gud är Större!

 

Mycket nöje,

Ellinor

Av Ellinor - 11 februari 2013 14:42

Försöker läsa (med ljudbok), men blir så hopplöst uttråkad. Det känns ibland som om författarna bara rabbla! Detta är inför i morgon, till fredag klockan tolv ska första del av interpretationen vara färdig! Är rädd att det ska bli fel, att jag inte ska ha förstått, det är helt enkelt skrämmande.
Jag vill bara bli färdig, men det går inte riktigt! Kampen att nå hela vägen fram och samtidigt hinna med allting annat!
Jag ska, Jag vill, JAG KAN!

Mycket nöje,
Ellinor

Av Ellinor - 9 februari 2013 18:38

I morgon är det årets första Gospelmässa i Hyllie Kyrka, så har ni vägarna förbi så kom in och njut av kören som en enligt min ringa mening är världens bästa gospelkör! 

Nej, jag sjunger inte själv i den, har dock sjungit i en annan kör med samma körledare, men inte längre. Kanske börja sjunga igen när jag känner att jag har mer tid, men just nu så vet jag knappt var tiden tar vägen, men kul har jag i alla fall.

 

Jag tycker att om ni bor i Malmö och inte har något särskilt för er klockan 18:00 i morgon så kom och upplev Gospel när det är som allra bäst med www.hylliegospel.se/news.php . Det kommer att svänga!

 

Kan ni inte i morgon så är det åter i Hyllie Kyrka ( www.hylliekyrka.se ) den 10 mars klockan 18:00!

 

Mycket nöje,

Ellinor

Av Ellinor - 8 februari 2013 21:34

Det är faktiskt inte det enklaste att arbeta med en text utan att kunna använda grundtexten, så idag hatar jag att jag har dyslexi! Jag hade sååå gärna använt mig av grundtexten, har sååå många frågor att ställa till den, men kan aldrig (ja, inte aldrig) få egna svar på dem. Att behöva lita på andra i översättning som detta, när det finns så många versioner! Frustrerande!!!!

Nöje,
Ellinor

Av Ellinor - 8 februari 2013 18:23

Det är en fredag med lite av varje, lite plugg, lite städ och lite så.
Sen är min vardag alltid fylld av oro, oro för saker och oro för andra människor. Kan inte hjälpa det, gör det bara och det är något jag faktiskt vill göra!
Jag är väl lite av ett kontroll freak och är jag inte det så har jag noll koll och kan inte för mitt liv hitta ett mellanläge! Det är alltså jobbigt när jag hamlar i en situation av mellan läggen.

Mycket nöje,
Ellinor

Presentation


Hej!
Teologi student i Lund med siktet inställt på examen.
Tar en dag i taget!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards